Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής και του Σαββάτου πήραν οι είκοσι κατηγορούμενοι για την υπόθεσης διαφθοράς που ερεύνησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων. Ένα από τα βασικά πρόσωπα που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα ήταν και ο διοικητής Τμήματος Ασφάλειας της Δυτικής Αττικής μέσα στο γραφείο του οποίου βρέθηκαν 320 χιλιάδες ευρώ. Το νούμερο, χωρίς καμιά αμφιβολία, ζαλίζει και ταυτόχρονα προκαλεί πολλές απορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του αστυνομικού, ο οποίος πριν από κάποια χρόνια είχε υπηρετήσει και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα χρήματα και θα δικαιολογήσει την παρουσία και του τελευταίου ευρώ. Αρχικά, είχε πει στους συναδέλφους του στο Εσωτερικών υποθέσεων ότι ανήκουν σε συγγενικό του πρόσωπο και τα είχε στο χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του για λόγους προστασίας. «Δεν μπορεί το κύκλωμα να έχει εκδώσει π.χ. διακόσιες ταυτότητες και να θεωρείται βασικό μέλος του ο αξιωματικός όταν στο τμήμα στο οποίο υπηρετεί έχουν εκδοθεί λιγότερες από δέκα» λέει άνθρωπος από το περιβάλλον του αστυνομικού. Όλα αυτά όμως είναι ενδεχομένως ισχυρισμοί που θα χρησιμοποιήσει ο αξιωματικός κατά την απολογία του το πρωί του Σαββάτου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ένας ιδιώτης ο οποίος έχει καταγραφεί να έχει αρκετές συναντήσεις στο γραφείο του συγκεκριμένου αστυνομικού στη Δυτική Αττική. Ανάμεσα στα άτομα που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία είναι επίσης και ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός από υπηρεσία των νοτίων προαστίων ο οποίος φέρεται να έχει εκδώσει δυο ταυτότητες σε ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

«Η υπόθεση δεν είναι ακριβώς όπως έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα. Πρόκειται όντως για ένα κύκλωμα παράνομης έκδοσης εγγράφων που την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν κρατικοί λειτουργοί τοπικής αυτοδιοίκησης και πολύ λιγότερο ο κάθε αστυνομικός που ουσιαστικά κάνει την τελευταία πράξη για την έκδοση μιας ταυτότητας. Ίσως οι ιδιώτες που κατηγορούνται να παρανόμησαν εκμεταλλευόμενοι κάποια κενά του συστήματος» λέει συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων. 

Πάντως, για την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η υπόθεση θεωρείται άκρως σοβαρή καθως, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, ένας από τους «πελάτες» του κυκλώματος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε η σύζυγος του στην λεωφόρο Θηβών. Όπως διαπιστώθηκε είχε «ψωνίσει» ταυτότητα από το συγκεκριμένο κύκλωμα καθώς διαφορετικά δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την επιχείρηση, λόγω του ποινικού του παρελθόντος. Το ερώτημα στο οποίο αναζητούν απαντήσεις οι Αρχές, μέσω της έρευνας τους, είναι πόσοι και ποιοι άλλοι υπήρξαν «πελάτες» της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης