Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών των εννέα κατηγορουμένων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 25 ανθρώπινες ζωές εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Ρένα ΔούρουΣύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την δικογραφία έχουν ήδη ξεκινήσει να απολογούνται οι κατηγορούμενοι οι οποίοι προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιμετωπίζουν, ανά περίπτωση, τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, σωματικών βλαβών από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ενώ ενώπιον της ανακρίτριας έχουν βρεθεί ήδη, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο Δασάρχης Αιγάλεω, ο αρμόδιος Διευθυντής Δασών και υπάλληλοι του Δασαρχείου.Ιωάννα Κριεκούκη

Ο κ. Τσουκαλάς πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας απολογήθηκε χθες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι κατηγορούμενοι που έχουν απολογηθεί μέχρι τώρα έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ σε κάποιους από αυτούς ανακρίτρια και Εισαγγελέας όρισαν χρηματικές εγγυήσεις.

Γιώργος ΤσουκαλάςΜέσω της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου».

Για την τραγωδία στη Μάνδρα διενεργήθηκε  εισαγγελική έρευνα η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τα αίτια των καταστροφών στην περιοχή με καθοριστικότερα όλων την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, έργων ορεινής υδρονομίας, διευθέτησης, οριοθέτησης και συντήρησης ρεμάτων αλλά και έργων θεραπείας κραυγαλέων πολεοδομικών παραβάσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης