Δόθηκαν πριν από λίγο στην κυκλοφορία οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου των πέντε χιλιομέτρων και ο περίπατος των δυο χιλιομέτρων, που διοργάνωσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Με σύνθημα «τρέχουμε … πιο γρήγορα από τη σκιά του», χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν και περπάτησαν μια κυκλική διαδρομή από τον χώρο του Ζαππείου έως την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τα έσοδα του αγώνα θα χρηματοδοτηθούν ερευνητικά προγράμματα, προγράμματα ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης για τον καρκίνο μαστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση, που έχει την επωνυμία «Greece Race for the Cure», αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Διοργανώνεται εδώ και 31 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση «Susan G. Komen for the Cure»

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού, η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσής της, καθώς και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης