Οι ίδιοι δρόμοι στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης στα Μάλια και τη Χερσόνησο, που άλλοτε έσφυζαν από κίνηση, σήμερα παρουσιάζουν μία απογοητευτική εικόνα όπου κυριαρχούν τα κλειστά καταστήματα.

Οι αρχές του νησιού και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ευελπιστούν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις αρχές Ιουλίου, όταν ανοίξουν τα σύνορα της χώρας. Όμως τα περισσότερα καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο και είναι ολοφάνερο πως φέτος δεν θα λειτουργήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα περισσότερα καταστήματα υπάρχει ταμπέλα ενοικιάζεται. Στα Μαλια και τη Χερσόνησσο που άλλοτε δεν έβρισκες ούτε πέτρα για να νοικιάσεις, φέτος σύμφωνα με το cretapost.gr, το 50% των καταστημάτων έχει τοιχοκολλημένο ενοικιαστήριο.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό βρίσκονται σε απόγνωση. Περιμένουν την επιστροφή των τουριστών, μέσω των αεροπορικών πτήσεων και της κρουαζιέρας, προκειμένου να σώσουν την κατάσταση. Με τους δύο μήνες όμως που ευελπιστούν να δουλέψουν δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι αποφάσισαν να μην ανοίξουν καθόλου.

Οι καταστηματάρχες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης