Την περιοχή του Αγίου Διονυσίου με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά, επισκέφτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών της αστικής αναπλάσεως στα κτήρια Παπαστράτου από την Dimand ενώ έγραψε στο twitter μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος: «Αισθάνομαι τεράστια συγκίνηση, που κατά της διάρκεια της θητείας μου, μου δόθηκε η ευκαιρία ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως να αποτίσω φόρο Τιμής στον τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Υπόδειγμα Ανδρείας, Ευθύνης και Θυσίας που κράτησε με το παράδειγμά του όρθιο το Γένος μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης στην ομιλία του στα αποκαλυπτήρια σημείωσε: «Η διαφύλαξη της ιστορίας απέναντι σε κάθε πρόκληση δεν πρέπει να αποτελεί απλά μία τυπική υποχρέωση. Γιατί στη ψυχή των Ελλήνων είναι βαθιά χαραγμένη η ιστορία, η συνέχεια της οποίας χάνεται στα βάθη των αιώνων του ελληνικού πολιτισμού που είναι συνυφασμένος με τον βυζαντινό πολιτισμό. Η πρωτοβουλία του ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Πειραιώς, κκ Σεραφείμ, για την τοποθέτηση στον πλησίον χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά αγάλματος του «μαρμαρωμένου Βασιλιά», που πραγματοποιήθηκε με δωρεές όλων των επιχειρήσεων-μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, καταδεικνύει τη σημασία και τη σημειολογία της. Ευχαριστώ όλο μου το ΔΣ από καρδιάς, καθώς και τον δημιουργό Γιώργο Ρούσση που φιλοτέχνησε με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη το έργο για τη Μητρόπολη μας… Ο εορτασμός για τα 200 της παλιγγενεσίας ξεκινά στο μεγάλο λιμάνι της χώρας και βρίσκεται ήδη στο βάθρο που του αξίζει.. Όσοι άλλωστε δεν τιμούν το παρελθόν έχουν άδηλο μέλλον, γιαυτό σήμερα τιμούμε τον τελευταίο ήρωα του Βυζαντίου που μετέφερε τη συνείδηση ενότητας στα βάθη των αιώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τιμούμε την προσφορά στην Ανθρωπότητα, με τις τελευταίες στιγμές του Δράματος.

Τιμούμε την γενναιότητα και την αυτοθυσία με την οποία οι ελάχιστοι υπερασπιστές πολέμησαν μέχρι τέλους και έπεσαν μαχόμενοι στα τείχη της Πόλης, ως κάθαρση στα αμαρτήματα και τα λάθη που οδήγησαν στην παρακμή και την Άλωση.

Τιμούμε τους μύθους και τους θρύλους που η Άλωση δημιούργησε και κράτησαν “ζωντανό” τον Ελληνισμό στα 400 χρόνια της σκλαβιάς του.

Τιμούμε την επίδραση που είχε στην Δυτική Ευρώπη, στη δημιουργία της Αναγέννησης και του σύγχρονου Ευρωπαικού Πολιτισμού,

Τιμούμε τις παραδόσεις, τιμούμε την εθνική και θρησκευτική μας κληρονομιά.

Εδώ στον Πειραιά, όλοι μαζί ενωμένοι, την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, τιμούμε τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης