Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 14:22
Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Αποφυλακίστηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ύστερα από 17 μήνες στη φυλακή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αδυνατούσε, όπως υποστήριζε, να καταβάλει τα 150.000 ευρώ της εγγυοδοσίας που του είχε επιβληθεί ως ένας από τους περιοριστικούς όρους, τελικά κατάφερε να πάρει προθεσμία προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό αυτό έως την 1η Ιουλίου.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε εκδοθεί πριν από περίπου 15 ημέρες για την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του 18μηνου, αλλά ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί του και δεν έχει τη δυνατότητα καταβολή της εγγυοδοσίας.

Λόγω ωστόσο και των ειδικών συνθηκών λόγω κορωνοϊού έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά του και του δόθηκε προθεσμία να καταβάλει την εγγύηση έως την 1η Ιουλίου.

Το δικαστικό συμβούλιο είχε κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας  με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παρά τη δικαστική αυτή εξέλιξη, όπως είχε δηλώσει και ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμεινε κρατούμενος μέχρι και σήμερα οπότε και αναμένεται να περάσει ελεύθερος πια την πόρτα της φυλακής.
 

 

 

 

 

 

Τι λέει ο συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου

Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην υπουργού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, το βούλευμα (945/2020) του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, έρχεται να επιβεβαιώσει τις αιτιάσεις του καθώς, διατάχθηκε και περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που έλαβε χώρα την περίοδο του  2001, για την οποία κατηγορείται ο εντολέας του.

«Είναι βέβαιο ότι κατά την περαιτέρω έρευνα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του Εισαγγελέα κύριου Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου και θα κληθούν να διαφωτίσουν τις πτυχές της ένδικης δικογραφίας τα μη πολιτικά πρόσωπα, ένστολοι του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Π.Ν, με καθοριστικό ρόλο» επισημαίνει ο συνήγορος και προσθέτει « Είναι βέβαιο πως θα τεκμηριωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών ήταν η μόνη και συμφέρουσα επιλογή για το Ελληνικό Δημόσιο και αυτό αποδεικνύεται –αδιαμφισβήτητα - και από το γεγονός ότι από το 2001 έως σήμερα φυλάσσουν αποτελεσματικά και  αδιατάραχτα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 16:51