Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αρτέμη Σώρρα ξεκινά από τον Άρειο Πάγο, όπου σήμερα κρίνεται η δικαστική απόφαση που του επέτρεψε να παρουσιάζεται ως διαχειριστής 600 δις δολαρίων, με τα οποία όχι μόνο θα προσέφερε τη… σωτηρία της χώρας, αλλά και των πολιτών για την εξόφληση των ιδιωτικών χρεών τους προς το Δημόσιο.

Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας μπαίνει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τους λόγους και τα έργα του, τα οποία φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν την αφέλεια αλλά και την αγωνία χιλιάδων πολιτών που ενστερνίστηκαν τα «οράματα» του κινήματος «Ελλήνων Συνέλευσις», το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφανθεί για τον πυρήνα του φαινομένου «Σώρρας». Αν, δηλαδή, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή αποτελούν μυθεύματα τα περί πακτωλού χρημάτων, τα οποία μπορούν αντί ομολόγου με την υπογραφή του Αρτέμη Σώρρα να σβήσουν χρέη στην εφορία κι άλλους δημόσιους οργανισμούς…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου συζητείται η αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου που έχει ασκήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που εκδόθηκε το 2013, η οποία επί της ουσίας δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής του μυθικού ποσού που έχει κατατεθεί σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου, καθώς έκρινε πως η απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η επίμαχη απόφαση απάλλαξε από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων τον Αρτέμη Σώρρα και τον τότε συνεργάτη του, ιατρό Μανώλη Λαμπράκη. Στην απόφαση δεν ασκήθηκε έφεση και τελικά κατέστη αμετάκλητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, τότε η πρωτόδικη απόφαση θα… εξαφανιστεί. Αν και αυτή η κρίση του Αρείου Πάγου δεν θα μπορεί πλέον να ακυρώσει ή να μεταβάλει την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς θα έχει περισσότερο νομολογιακό χαρακτήρα, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τη δικαστική συνέχεια της υπόθεσης. Και αυτό γιατί σε αυτήν την περίπτωση ο Αρτέμης Σώρρας, όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι, δεν θα έχει τη δυνατότητα να την επικαλείται, ενώ παράλληλα θα σηματοδοτήσει για αυτόν την αρχή του τέλους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης