Με κλειστά σχολεία και τα νοσοκομεία να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης σοβαρής βλάβης που προέκυψε το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαρτίου, σε κεντρικό τμήμα αγωγού που τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη με νερό.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), η διαρροή σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό υδροδότησης, διατομής Φ1650, από τις πηγές Αραβησσού Πέλλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεράστια προβλήματα στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος

Η σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που παραμένουν χωρίς νερό για πολλές μέρες.

Δεκάδες σχολικές μονάδες σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παρέμειναν σήμερα κλειστές για λόγους υγιεινής, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδίασαν με νερό το νοσοκομείο ”Άγιος Δημήτριος”, το ”Άσυλο του Παιδιού” στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτό το νερό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και όχι πόσιμο.

«Είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε βοήθεια και να εφοδιάσουμε με νερό κάθε ίδρυμα ή φορέα που θα μας το ζητήσει. Το νερό αυτό βέβαια είναι μόνο για καθαριότητα, δεν είναι πόσιμο» τόνισε.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου, σε δηλώσεις της την Πέμπτη, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επεσήμανε πως οι βρύσες από τον 3ο όροφο του νοσοκομείου και πάνω στέρεψαν, ενώ η πίεση στους υπόλοιπους ορόφους είναι χαμηλή. Όπως ανέφεραν τα τοπικά Μέσα, έχει προκύψει πρόβλημα και με την καθαριότητα των κλινικών, ενώ κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού που έχουν δικές τους δεξαμενές, ωστόσο το υπόλοιπο νοσοκομείο δεν διαθέτει κεντρική δεξαμενή.

Ποιες περιοχές δεν έχουν νερό – Ποια η σημερινή κατάσταση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης σήμερα, Παρασκευή, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές:

– Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου έως τις 12.00
– Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά έως τις 12.00
– Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών έως τις 12.00
– Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά έως τις 12.00
– Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά έως τις 12.00
– Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έως τις 12.00
– Κ. Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης έως τις 10.00
– Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα έως τις 22.00
– Ανατολικό του Δήμου Δέλτα έως τις 22.00.

Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αντιμετώπισης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίς σήμερα το απόγευμα.

«Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15.00, ενώ σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Από αύριο, Σάββατο, αναμένεται η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης

Από το πρωί του Σαββάτου εκτιμούν οι τεχνικοί της ΕΥΑΘ ότι θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης