Η χρήση του εφεδρικού αλεξιπτώτου και η ψυχραιμία που έδειξε την τελευταία στιγμή του έσωσε τη ζωή. Ο λόγος για έναν νεαρό σμηνία της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης-Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα ελευθέρας πτώσεως στο πλαίσιο παρακολουθήσεως από μέρους του Σχολείου Ελευθέρας Πτώσεως της ΣΧΑΛ του Στρατού Ξηράς, στην ευρύτερη περιοχή της Λαρίσης.

Το εκπαιδευόμενο στέλεχος της Μοίρας είχε εγκαταλείψει το αεροσκάφος και -ενώ ήταν στον αέρα- την ώρα που άνοιξε το κύριο αλεξίπτωτο, μπλέχτηκε η αρτάνη στο πόδι του και του το έσπασε στον μηρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σμηνίας άρχισε να στροβιλίζεται με το αλεξίπτωτο να είναι μπλοκαρισμένο και το πόδι του σπασμένο. Ωστόσο, με απόλυτη ψυχραιμία και παρά τον οξύ πόνο και τη ζαλάδα, ο νεαρός υπαξιωματικός, κατάφερε να απελευθερωθεί από το αλεξίπτωτο και να ενεργοποιήσει το εφεδρικό του, το οποίο άνοιξε μόλις 800 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Μάλιστα, προσγειώθηκε δίπλα στο ασθενοφόρο που βρισκόταν στο σημείο, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα.

Τελικά, ο νεαρός υπαξιωματικός, αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου του παρασχέθηκε η αναγκαία ιατρική περίθαλψη και υποβλήθηκε σε εγχείρηση, πριν μεταφερθεί στο ΓΝΑ Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης