Λίγες ώρες μετά την κατάρρευση της οροφής στο κλειστό γήπεδο του ΔΑΪΣ στο Μαρούσι, ήρθε  άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό που προκαλεί ανησυχία στους πολίτες και κυρίως στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να αθληθούν.

Το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιανουαρίου, όταν έπεφταν τα τελευταία χιόνια της κακοκαιρίας «Ελπίς», κατέρρευσε με πάταγο το μπαλόνι του Ζηρινείου στην Κηφισιά, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο, και κλείνει έναν χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται για προπονήσεις συλλόγων βόλεϊ και μπάσκετ, όπως ο ΖΑΟΝ, ο Ηρακλής Κηφισιάς και ο ΓΣΚ Κηφισιάς. Σε αυτό το μπαλόνι υπολογίζεται ότι κάθε εβδομάδα προπονούνται περίπου 500 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται στην επιφάνεια του μπαλονιού συσσωρεύτηκε πολύ μεγάλη ποσότητα χιονιού, την οποία δεν έγινε δυνατό να απομακρυνθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λυγίσει ο εσωτερικός σκελετός του μπαλονιού και να καταρρεύσει ολόκληρη η κατασκευή. Το ευτύχημα ήταν ότι λόγω της κακοκαιρίας όλες οι προπονήσεις είχαν αναβληθεί και δεν υπήρχαν αθλητές στο εσωτερικό του χώρου. Ωστόσο, αν το μπαλόνι είχε αντέξει άλλη μια ή δύο ημέρες με έναν τεράστιο όγκο χιονιού να το πιέζει και οι προπονήσεις είχαν αρχίσει ξανά μετά το τέλος της κακοκαιρίας, ίσως να γινόμασταν μάρτυρες πολύ δυσάρεστων καταστάσεων.  

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καπάτσος λέει στη «Ζούγκλα» ότι το συγκεκριμένο μπαλόνι τοποθετήθηκε πριν από περίπου 12 χρόνια με κονδύλι που δόθηκε από τον ΟΠΑΠ έπειτα από αίτημα του δήμου Κηφισιάς. Προσθέτει επίσης ότι σε αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει σωστή συντήρηση του, κάνοντας λόγο για «μπαλώματα», και δηλώνει ότι θα ζητήσει εξηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ακούστε τι είπε στη «Ζούγκλα»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Απαντώντας, ο υπεύθυνος αθλητισμού του δήμου και αντιδήμαρχος Εκάλης, Αχιλλέας Κουρέπης, λέει στη «Ζούγκλα» ότι όταν τελείωσε η κακοκαιρία στην τέντα είχαν συσσωρευτεί περίπου 400 κιλά χιονιού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι προδιαγραφές της ήταν για περίπου 150 κιλά. Λέει επίσης πως δεν ήταν το ίδιο το μπαλόνι αυτό που δεν άντεξε το βάρος, αλλά ο σκελετός πάνω στον οποίον είχε τοποθετηθεί.

 

Ακούστε τι είπε στη «Ζούγκλα»:

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης