Από τις 4 Φεβρουαρίου 2015 δίνεται η δυνατότητα για εξαργύρωση του κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» στους περίπου 290.000 πολίτες που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των οκτώ περιφερειών που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» (Αν. Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε ωφελούμενο χορηγείται ένα κουπόνι με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των παρόχων/προμηθευτώνΟι πολίτες θα μπορούν να εκτυπώσουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από την ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr, να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα και να αποκτήσουν:

  • επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή)

  • ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ)
  • υπηρεσίες υποστήριξης-κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε e-mail, internet,e-gov υπηρεσίες κ.λπ.

Η δράση προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.) σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Τ.Τ., στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους είναι αντίστοιχα η 14η και 28η Ιανουαρίου.

Στόχος είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι πολίτες που αιτήθηκαν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα και οι οποίοι, με βάση το ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), κατοικούν σε μία από οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), σύμφωνα με τη δηλωθείσα κατά την 31/12/2014 στο πληροφοριακό σύστημα «Taxisnet» και ισχύουσα διεύθυνση κατοικίας.

Πώς εξαργυρώνεται το κουπόνι

Σε κάθε ωφελούμενο (πολίτη που έλαβε το κοινωνικό μέρισμα και κάτοικο μίας εκ των οκτώ Περιφερειών Αμιγούς Σύγκλισης) χορηγείται ένα κουπόνι (Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης) με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των παρόχων/προμηθευτών της δράσης.

O δικαιούχος μπορεί να λάβει μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και καθεμία έχει συνολική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

  • διαδικτυακή σύνδεση [σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική] – μέχρι 12 ευρώ τον μήνα και έως 31/10/2015
  • βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€.
  • υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60 ευρώ.

Καθεμία από τις παραπάνω παροχές είναι διακριτά προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του ΠΣ Taxisnet, να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης. Θα μπορεί να τυπώνει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο e-mail του ή στο κινητό του.

Διαβάστε επίσης:

Laptop με κουπόνι και φθηνό Ίντερνετ, Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014, 12:30

Hightech… παροχές, Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 17:13  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης