Τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην Ειδική Αγωγή καθώς και τη διενέργεια μαζικών τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητά, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Παιδείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Η Ομοσπονδία προκήρυξε, μάλιστα, 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 18 Μαρτίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

«Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία», αναφέρει η ΔΟΕ σε σχετική της ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνει λόγο για «εξοργιστική αδιαφορία» από πλευράς υπουργείου Παιδείας και σημειώνει ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στα Ειδικά Σχολεία είναι «ανοχύρωτοι, χωρίς προστασία». Η Ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι, παρά την ανακοίνωση του υπουργείου για πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στους εμβολιασμούς, «δεν έχει γίνει ακόμα ούτε ένα εμβόλιο».

Αναλυτικά, η ΔΟΕ ζητά: Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία, τη διενέργεια μαζικών τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά του ιού, να ληφθεί μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα, να γίνεται αυστηρός έλεγχος από τις Περιφέρειες για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών, να αυξηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, και τέλος, για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία, είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις.

«Όσο τα Ειδικά Σχολεία στις “κόκκινες” περιοχές μένουν ανοιχτά, χωρίς να λαμβάνονται όλα τα παραπάνω μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν», καταλήγει η ΔΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης