Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 3 Δεκεμβρίου συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), ζητώντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερα κονδύλια για τις Προνοιακές δομές. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.30 το πρωί μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Το 3ο Μνημόνιο οδηγεί σε μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή και διάλυση των Προνοιακών δομών. Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σταθούμε εκ νέου στα πόδια μας. Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας, γίνεται για εμάς ημέρα αγώνα απεργίας και διεκδίκησης. Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής αμφισβητείται. Το κοινωνικό κράτος καταλύεται καθώς θεωρείται πολυτέλεια και “μη ανταποδοτικό”» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν τις προνοιακές δομές Ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Το 2009 η κρατική επιχορήγηση για τα ΝΠΙΔ Πρόνοιας ήταν 24.000.000 ευρώ. Σήμερα, εν έτει 2015, το κονδύλι αυτό είναι κάτω από 10.000.000 ευρώ. Το 1ο και το 2ο Μνημόνιο μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση κατά 70%. Για κάθε χρόνο εφαρμογής του 3ου μνημονίου προβλέπεται 0,5 % του Α.Ε.Π. περικοπές για την πρόνοια. Το κοινωνικό αγαθό της Ειδικής Αγωγής βρίσκεται υπό αίρεση. Η υποχρέωση του κράτους να χρηματοδοτεί τις Προνοιακές δομές μετακυλίεται προς ιδιώτες και τις οικογένειες των ΑμεΑ. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία, παρέχοντας υπηρεσίες από 8-12 μήνες απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι στην Ειδική αγωγή και Πρόνοια σε όλη τη χώρα προσφέρουν απλήρωτη εργασία και έργο Ζωής σε συνθήκες ανασφάλειας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α, στην οποία αναφέρεται επίσης:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Πλήρη χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ των λειτουργικών δαπανών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυστηρό οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο από το Κράτος.
• Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
• Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις. 

ΖΗΤΟΥΜΕ:
• Έκτακτη Χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ
• Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα επίπεδα του 2009.
• Να υλοποιείται χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά κολλήματα η διαδικασία της επιχορήγησης προς τις Περιφέρειες.
• Καμία απώλεια θέσης εργασίας στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης