Από το Σάββατο το πρωί, η Βίκυ Σταμάτη ξεκίνησε απεργία πείνας και θα τη συνεχίσει μέχρις εσχάτων, διαμαρτυρόμενη για την άδικη προφυλάκισή, όπως ισχυρίζεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδος θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαι εξομολόγος του συζύγου μου»

«Δεν είμαι η “εξομολόγος” του συζύγου μου» υποστήριξε στην απολογία της στον ανακριτή η Βίκυ Σταμάτη προσπαθώντας ν’ αποδείξει ότι είχε παντελή άγνοια για τις οffshore εταιρείες και τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται στο σε βάρος της κατηγορητήριο ακόμη κι αυτά αφορούν το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αγοράστηκε στο όνομά της. Η Βίκυ Σταμάτη απολογούμενη εμφανίστηκε εντελώς αμέτοχη στις δραστηριότητες του Άκη Τσοχατζόπουλου, ισχυριζόμενη μάλιστα πως δεν ιδέα ούτε για την εταιρεία NOBILIS απ’ την οποία αγόρασε το 2010 το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ούτε και για το κόστος των εργασιών ανακαίνισης.

«Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην εμπειρία του συζύγου μου και στις ικανότητές του, στη γνώση και τη σοφία του και επομένως το τελευταίο που θα με ενδιέφερε ήταν να διερευνήσω και να ελέγξω ήταν πληρωμές, ιδιοκτησίες, πρόσωπα κλπ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ περισσότερο όμως ισχυρίστηκε η κ. Σταμάτη ότι αγνοούσε την TORCASSO, απ’ την οποία είχε αγοράσει το ακίνητο η NOBILIS, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν την γνώριζα την εταιρεία, την άκουσα για πρώτη φορά από τα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με την υπόθεση».

Ερ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας στην εταιρεία TORCASO, εμβάστηκαν χρηματικά ποσά που αποτελούν δώρα από την αγορά των εξοπλισμών για τα οποία κατηγορείται ο σύζυγός σας. Τι ξέρετε για αυτό;

Απ. Απολύτως τίποτα, εγώ υπήρξα πάντα καλή σύζυγος ου Άκη Τσοχατζόπουλου και καλή μητέρα. Δεν θα τολμούσα ποτέ να ρωτήσω τον άντρα μου για θέματα επαγγελματικά και πολιτικά και δεν θα μου το επέτρεπε και οι ίδιος. Τριάντα χρόνια υπήρξε βουλευτής και υπουργός και έχαιρε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων.

Όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το έμβασμα των τριών εκατομμυρίων δραχμών στη θεία της από την TORCASO κατόπιν εντολής του Άκη Τσοχατζόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη απάντησε: «Δεν είμαι η «εξομολόγος» του συζύγου μου και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό».

Η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου απολογούμενη πάντως απέδωσε τη δική της άγνοια στην απομάκρυνση που είχε απ’ τον πατέρα της. Και όταν ρωτήθηκε απ’ τον ανακριτή πως ήταν δυνατόν να μη γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της BLUEBELL απ’ την οποία μίσθωνε το σπίτι στη Δεινοκράτους απάντησε: «Σας ξαναλέω ότι αφού είχα επαφή με τον διαχειριστή της εταιρείας αυτό ήταν αρκετό. Άλλωστε στη Γερμανία όπου έχω ζήσει και δουλέψει τα περισσότερα σπίτια ανήκουν σε εταιρείες και κανείς δεν ρωτάει και δεν ξέρει τον ιδιοκτήτη τους.

Ερ. Δεν ξέρει τον ιδιοκτήτη τους ακόμη και όταν αυτός είναι ο πατέρας τους;

Απ. Αυτό ούτε το ήξερα ούτε μπορούσα να το διανοηθώ και μάλιστα αν το ήξερα δεν είχα μπει καν στο σπίτι αυτό διότι οι σχέσεις μας μετά τη γνωριμία του με τη νέα του σύντροφο ήταν εξαιρετικά κακές. Επαναλαμβάνω ότι εάν ο πατέρας μου ήταν πραγματικός ιδιοκτήτης δεν θα μου το έλεγε γιατί αν υπήρχε παρανομία θα με καθιστούσε και εμένα μέρος του προβλήματος. Επαναλαμβάνω αυτά που πει και στο υπόμνημά μου ότι μόλις είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα, ήμουν έγκυος έξι μηνών, μόνη μου, σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση επομένως αποκλείεται ο πατέρας μου να με καθιστούσε μέρος του προβλήματος.

Την απορία του ανακριτή προκάλεσε πάντως το ότι παρά τις κακές, όπως λέει σχέσεις της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στεγάζεται το γραφείο της ως αρχιτέκτονα σε ακίνητο ακόμη και τώρα ιδιοκτησίας του πατέρα της.

Ερ. Πως ενώ είναι κάκιστες οι σχέσεις με τον πατέρα σας, η εταιρεία στην οποία είστε εταίρος έχει έδρα σε ιδιοκτησία του πατέρα σας;

Απ. Μας μισθώνει μέρος του ακινήτου το οποίο έχει διαμορφωθεί σε χωριστό γραφείο κάνοντάς μας εξυπηρέτηση ως πατέρας μας όπως κάθε πατέρας ανεξαρτήτως της εντάσεως της σχέσης μας.
Στην απολογία του ο Π. Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού είπε ότι ανέλαβε να εποπτεύει τις εργασίες για την ανακαίνιση του σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χωρίς να πάρει καμία αμοιβή επειδή τον είχε παρακαλέσει η Βίκυ Σταμάτη λόγω της εγκυμοσύνης της
Ερ. Γνωρίζατε ότι η ΝΟBILIS ήταν ιδιοκτησίας Τσοχατζόπουλου και αν όχι γνωρίζατε σε ποιον ανήκε?
Απ.δεν το ήξερα και σήμερα δεν το γνωρίζω.

Ερ. Δεν το συζητήσατε το θέμα αυτό με το γαμπρό ή την αδελφή σας;
Απ. Δεν ρώτησα, δεν το συζήτησα και δεν υπήρχε λόγος να μπω σε αυτή τη συζήτηση.

Η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της Βίκυς Σταμάτη που «καίει» τον πρώην υπουργό ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το επίμαχο έμβασμα των 3 εκατομμυρίων δραχμών στο λογαριασμό της.

Ερ. Γιατί αυτή την εξήγηση που σήμερα δίνετε, ότι δηλ. ο κ. Τσοχατζόπουλος μερίμνησε για την αποστολή του ποσού των 3 εκατομμυρίων δραχμών σε συνεννόηση με το γαμπρό σας, δεν τη δώσατε και κατά την προκαταρκτική εξέταση;

Απ. Δεν γνώριζα ότι ήμουν κατηγορούμενη, όταν το κατάλαβα ρώτησα το γαμπρό μου και μου έδωσε αυτή την εξήγηση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης