ΠΓ

Πέρασαν ήδη δύο εικοσιτετράωρα από την επίθεση ανδρών δύναμης των ΜΑΤ κατά του φωτορεπόρτερ της «Ζούγκλας» Γιώργου Δαγαλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη τη στιγμή ο φωτορεπόρτερ κάλυπτε την κινητοποίηση των υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας. Για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα αλλά και την αδικαιολόγητη βία που άσκησαν άνδρες των ΜΑΤ  κατά των διαδηλωτών και στη συνέχεια κατά του φωτορεπόρτερ της Ζούγκλας υπάρχουν τα δημοσιογραφικά τεκμήρια. Το ρεπορτάζ και το σχετικό video που αναρτήθηκε.

Κάθε σοβαρός άνθρωπό θα ανέμενε μία εξήγηση από την Αστυνομία ή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μια που η ενέργεια αυτή του (των) αστυνομικών αναιρεί και εμπράκτως την ονομασία που έχει δοθεί στο εν λόγω υπουργείο.

Επειδή λοιπόν πληθαίνουν όσο περνά ο καιρός τα επεισόδια άσκησης απρόκλητης αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων απαιτούμε από το αρχηγείο της Αστυνομίας αφενός και από την αρμόδιο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να ανακοινώσουν δημόσια και επίσημα το όνομα και τον βαθμό του (των) άνδρα (ανδρών) από τις δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν και επιχειρούσαν εκείνη την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία βάναυση ενέργεια κατά εργαζομένου στα ΜΜΕ την ώρα της εργασίας του. Δεν προκάλεσε, δεν έθιξε, δεν πρόσβαλε, δεν επιτέθηκε σε κανέναν ο φωτορεπόρτερ της Ζούγκλας. Αντιθέτως ήταν η  αστυνομική δύναμη που επιχειρούσε η οποία, επιτέθηκε, πρόσβαλε, προκάλεσε και έθιξε τον εργαζόμενο της Ζούγκλας.

Κύριε Υπουργέ και κύριε Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουμε την τοποθέτηση σας. Όπως αναμένουμε και την δημοσιοποίηση του ονόματος του (των ) υπαιτίου (ων).  Εδώ και τώρα

Δείτε το βίντεο με τη συσκευή να πέφτει στο έδαφος

 

Ακούστε τι είπε ο Γιώργος Δαγαλάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης