Αυτήν τη φράση χρησιμοποίησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας Γυναικών, Σίσσυ Βωβού, μιλώντας στην εκπομπή «Πολίτικη Κουζίνα» στην τηλεόραση της Ζούγκλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Βωβού απάντησε σε μία σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση βιασμού τεσσάρων τουριστριών και τα δικανικά τερτίπια που χρησιμοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως συνήγορος υπεράσπισης, η οποία -σημειωτέον- δεν παρέστη σήμερα στον Άρειο Πάγο.

Μάλιστα, τόνισε ότι για το σοβαρότατο αυτό θέμα ενημερώθηκε και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως φάνηκε, η Κουμουνδούρου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Η κα ΒωβούΣε πρόσφατη ανακοίνωση της φεμινιστικής οργάνωσης επισημαίνεται: «Ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν εγκρίνει την ανάμειξη της βουλευτίνας του στο συγκεκριμένο θέμα, ως συνηγόρου του βιαστή, η οποία μάλιστα προσπαθεί με στρεψοδικία, αρνησιδικία, κωλυσιεργία να μην καταδικαστεί ο βιαστής, ώστε ως αποτέλεσμα να κουραστούν τα θύματα να ταξιδεύουν από τις μακρινές τους χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H μπάλα στην εξέδρα

Η βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη διάρκεια της εκπομπής, επιχείρησε να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση και ελίχθηκε εκ δεξιών προς τα αριστερά, για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, κερδίζοντας χρόνο πριν από το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου. Δεν συγκρούστηκε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά αντιθέτως προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της δικηγόρου με περίτεχνο τρόπο.

Παρακολουθήστε τον διάλογο:

Η σημερινή δίκη αφορά στην αίτηση αναίρεσης για την απόφαση του Εφετείου που καταδίκασε τον δράστη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εκδίκαση της έφεσης διήρκεσε περίπου δέκα μήνες, από τον Μάιο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012.

Στις τριάντα δικάσιμες που παρεμβλήθηκαν έως την απόφαση καταδίκης, η συνήγορος του κατηγορουμένου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σε τέσσερις αιτήσεις εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει μεροληψία εξαιτίας της απόρριψης των ελαφρυντικών του πελάτη της. Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει πως δεν της έδωσαν σκεπτικό απόρριψης, λόγω του μένους εναντίον της, κατόπιν αντιδικίας με εφέτη.

To χρονικό

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τον Μάρτιο του 2005. Τότε, τέσσερις τουρίστριες, η Ντάνα Σέιντ από την Αυστραλία, η Νάταλι Κάρνιφ από τον Καναδά, ακόμη μία Αυστραλή τουρίστρια και μια Βορειοευρωπαία, κατήγγειλαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά στη χώρα μας από τον ίδιο άνδρα, τον Εμμαν. Αριστ. (σ.σ. η υπόθεση εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο).

Οι καταγγελίες τους ωστόσο «έπεσαν» στο κενό, καθώς οι υποθέσεις, έπειτα από αναρίθμητες αναβολές, καθυστερήσεις και ενστάσεις για τυπικούς λόγους που προέβαλε κατά κύριο λόγο η δικηγόρος του κατηγορουμένου (και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν ακόμα δικαστεί, με τις καταγγέλλουσες να έχουν εμπλακεί σε μια δικαστική οδύσσεια.

Αρχικά, το δικαστήριο είχε οριστεί για τις 13 Νοεμβρίου του 2006, ωστόσο πήρε αναβολή λόγω παρουσίας της συνηγόρου του κατηγορουμένου σε άλλη δίκη. Τον Φεβρουάριο του 2007 έγινε διαχωρισμός της δίκης για τη Βορειοευρωπαία και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια χωρίς ελαφρυντικά, ενώ η δίκη για τα υπόλοιπα τρία θύματα πήρε αναβολή.

Στις 2 Ιουλίου του 2007, η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου λόγω απουσίας δύο θυμάτων και τεσσάρων μαρτύρων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από την 1η Οκτωβρίου του 2008 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου του 2011 (!) η δίκη συνεχώς αναβαλλόταν, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η κυρία Κωνσταντοπούλου ή βρισκόταν εκτός Ελλάδος ή παρίστατο σε άλλες δίκες.

Τελικά, την 16η Μαΐου του 2011 έλαβε χώρα η εκδίκαση της έφεσης σε 30 δικάσιμες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε χρονικό διάστημα 10 μηνών, ενώ στις 26 Μαρτίου του 2012 επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης πέντε ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δύο έτη.

Από εκεί και πέρα, οι αναβολές άρχισαν -και πάλι- να διαδέχονται η μία την άλλη. Αρχής γενομένης από την 26η Ιανουαρίου του 2011, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε πάνω από πέντε φορές. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα περισσότερα εμπόδια έφερε η συνήγορος του κατηγορουμένου, κυρία Κωνσταντοπούλου.

Aναλυτικά το δικαστικό θρίλερ με τον βιαστή των τουριστριών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης