Έκθεση-κόλαφο για την λειτουργία ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας εξέδωσε ο ΕΟΠΠΕΠ, καθώς, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, διαπιστώθηκαν σοβαρότατες παρανομίες και παραλήψεις της ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΠΠΕΠ, το σχολείο διαθέτει αυθαίρετους χώρους, δεν έχει προσκομίσει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, εγκεκριμμένα σχέδια οικοδομικών αδειών και βεβαίωση κύριας χρήσης από μηχανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, διαπιστώθηκε από τον έλεγχο πως το σχολείο λειτουργεί σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών.

Την Τετάρτη, κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ μετέβη στον χώρο του σχολείου για ενημέρωση και τα μέλη του διαπίστωσαν έκπληκτα, καθ’ οδόν προς την αίθουσα διδασκάλων, ότι πράγματι η κατάσταση του εκπαιδευτηρίου είναι τραγική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων.  

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητεί την αυστηροποίηση και την εντατικοποίηση των ελέγχων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, απέστειλε επιστολή προς το Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών, με την οποία ζητεί απ’ αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης