Τον Απρίλιο του 2012, ο κουρέας στο επάγγελμα Σπύρος Πρίφτης έφτασε μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της ΕΕ Όλι Ρεν, προκειμένου να πάρει απάντηση στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Αφού πρώτα, ο κ. Πρίφτης είχε απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και δεν πήρε ποτέ απάντηση, έστειλε επιστολή από την Κέρκυρα όπου ζει κι εργάζεται στον Όλι Ρεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίτροπος απάντησε στον κ. Πρίφτη στις 8 Μαΐου (σ.σ. η απάντηση έφτασε σήμερα, 24 Μαΐου) στα χέρια του κουρέα από την Κέρκυρα. Στην επιστολή, αναφέρεται πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου 3919/2011 για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και την άρση των περιορισμών στην εισαγωγή και εξάσκηση επαγγέλματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στους προσεχείς μήνες», συνεχίζει η επιστολή, «η κυβέρνηση θα ελέγξει τους κανονισμούς για μια σειρά από άλλα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας». Μάλιστα σε άλλο σημείο της επιστολής, τονίζεται πως «η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα παρέχει τεχνική βοήθεια για την υποστήριξξη του εγχειρήματος».

Ωστόσο, στην επιστολή, ο κ. Πρίφτης καλείται να καταλάβει πως «υποκειμενικοί περιορισμοί όπως αυτοί που θίξατε στην επιστολή σας […] δεν εμπίπτουν στο πειδίο εφαρμογής τους νόμου 3919/2011».

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Πρίφτης στη zougla.gr, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως ενώ έχει παρακολουθήσει 2 χρόνια μαθήματα σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, ωστόσο οφείλει να έχει δύο χρόνια προϋπηρεσίας προκειμένου να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγελμάτος:

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης