Απαγορευτικό απόπλου που βρισκόταν σε ισχύ από νωρίς το πρωί από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων,αναστάτωσε τους ταξιδιώτες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης θυελλωδών ανέμων για το στενό Καφηρέα, το κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο και το Ικάριο πέλαγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο την άρση απαγορευτικού από Πειραιά και Ραφήνα ανακοίνωσε το Λιμενικό στις 10.45, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν πλέον τον απόπλου των πλοίων. Παραμένει, μέχρι στιγμής, το απαγορευτικό στο Λαύριο.

Τα 9 μποφόρ που έφταναν νωρίτερα οι άνεμοι στα πελάγη είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκτελούνται δρομολόγια για Κυκλάδες από Πειραιά, Ραφήνα και ΛαύριοΤα 9 μποφόρ που έφταναν νωρίτερα οι άνεμοι στα πελάγη είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκτελούνται δρομολόγια για Κυκλάδες από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Πάντως, καλό είναι οι επιβάτες πριν ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα πρακτορεία και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή είχε ανακοινώσει ότι από τον Πειραιά θα εκτελεστεί μόνο το δρομολόγιο του «Speedrunner» για Σέριφο, Σίφνο, Μήλo.Το Speedrunner  απέπλευσε τελικά με καθυστέρηση. Eπίσης το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «ΚΥΔΩΝ» αναχώρησε για Χανιά στις 10:00 το πρωί.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια των πλοίων, αλλά παραμένει ανοικτή η γραμμή για το Μαρμάρι. Aπό το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κέα και Κύθνο.

Kυκλοφοριακό κομφούζιο στον Πειραιά και στη Ραφήνα

Εν τω μεταξύ ουρές αυτοκινήτων καθ οδόν προς τον Πειραιά  σχηματίστηκαν νωρίς το πρωί ενώ υπήρξε και μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το λιμάνι. Η ίδια εικόνα και στο λιμάνι της Ραφήνας.

Η αυξημένη κίνηση προκλήθηκε αφού υπήρξε απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι με αποτέλεσμα την σταδιακή συγκέντρωση των οχημάτων.

Στο λιμάνι, στις πύλες αναχώρησης πλοίων συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός επιβατών οι οποίοι ταξίδευαν σήμερα και δεν γνώριζαν την έκδοση απαγορευτικού απόπλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης