Την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 4 άτομα σε όλη την επικράτεια, αποφάσισαν οι ελληνικές Αρχές, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 4.000 αστυνομικοί, εισαγγελείς και οι «Αίαντες», όπως ονομάζονται τα οχήματα ρίψης νερού. Επίσης, drones και ελικόπτερα θα επιτηρούν το κέντρο της πρωτεύουσας. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να προχωρήσουν σε προσαγωγές και συλλήψεις εάν οι διαδηλωτές δεν υπακούσουν στο κάλεσμα της αστυνομίας, να υποχωρήσουν και να διαλυθούν.

Η ΔΡΑΣΗ αναλαμβάνει… δράση

Η πολυδιαφημισμένη ομάδα άμεσης επέμβασης του Αρχηγείου της Αστυνομίας είναι έτοιμη να βγει στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και μάλιστα με ολοκαίνουργιες μοτοσικλέτες, μικρού κυβισμού, που παρελήφθησαν πριν από λίγες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους υπηρεσία την προσεχή Δευτέρα, μια μέρα πριν την… κορύφωση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αν και, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό δια στόματος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού».  

Η ομάδα ΔΡΑΣΗ, που διαδέχτηκε την αμφιλεγόμενη ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση δύσκολων σημείων του κέντρου της Αθήνας, κυρίως της περιοχής των Εξαρχείων αλλά και γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο εξοπλισμός της ομάδας Δράσης

 Γι’ αυτό τον λόγο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περίπου 180 αστυνομικοί, που θα επανδρώνουν την συγκεκριμένη ομάδα, εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα σε διάφορους τομείς και κυρίως για το πώς θα αντιδρούν σε ειδικές καταστάσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Στόχος του αρχηγείου της αστυνομίας είναι να δημιουργηθούν περίπου 25 νέες ομάδες για την ΔΡΑΣΗ ώστε να υπάρχει επιχειρησιακή δυνατότητα να είναι ανά πάσα στιγμή και γρήγορα όπου παραστεί ανάγκη. Οι 100 μοτοσικλέτες που παρελήφθησαν είναι μικρού κυβισμού, τα γνωστά παπάκια, ώστε να μπορούν να έχουν ευελιξία στα στενά της πόλης. Θα επιβαίνουν δυο αστυνομικοί με τον εξοπλισμό τους ενώ θα κινούνται ανά ομάδες.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, 16 και 17 Νοεμβρίου, η ΔΡΑΣΗ θα έχει κομβικό ρόλο στον σχεδιασμό της Αστυνομίας για την αποτροπή όσων θελήσουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ή πορεία και βέβαια σε περίπτωση που ομάδες αντιεξουσιαστών θελήσουν να στήσουν σκηνικό έντασης σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα ή σε άλλο σημείο της Αθήνας.

Οι ολοκαίνουριες μηχανές της ομάδας Δράσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης