Στα χέρια ενόπλων στο Καμερούν παραμένουν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που δέχθηκαν επίθεση στις 30 Δεκεμβρίου. Ο γραμματέας του Ελληνικού Προξενείου στο Καμερούν, Κωνσταντίνος Σαρατσόπουλος, μιλώντας στο OPEN καταθέτει τη συγκλονιστική μαρτυρία του ναυτικού που τραυματίστηκε στο ρεσάλτο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της χώρας. 

Ο γραμματέας του Ελληνικού Προξενείου στο Καμερούν ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον 35χρονο Ελληνα μηχανικό που οι πειρατές τον πυροβόλησαν στο πόδι και γλίτωσε την απαγωγή στο παρά πέντε. Ο ναυτικός του αφηγήθηκε λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα. Η περιγραφή του Κωνσταντίνου Σαρατσόπουλου συγκλονίζει. «Είδε μπροστά στα μάτια του τους απαγωγείς, τους πειρατές με όπλα και πολεμικά όπλα. Ο συγκεκριμένος που τον χτύπησε είχε κάτι σαν κυνηγετικό όπλο. Κυνηγετικό όπλο πρέπει να ήταν, γιατί ήταν με σκάγια και όχι σφαίρα και σε αυτό υπήρξε τυχερός, αλλά είδε όλη τη διαδικασία, που τους άρπαξαν τους ανθρώπους, τους έβαλαν πάλι στις πιρόγες, έχουν κάποιες μεγάλες πιρόγες με μεγάλες μηχανές και τους πήραν», λέει ο Κωνσταντίνος Σαρατσόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οταν οι πειρατές ανέβηκαν στο πλοίο, επικράτησε πανδαιμόνιο. Όλοι έτρεχαν να σωθούν. Ο 35χρονος μηχανικός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους ενώ προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στο ειδικό καταφύγιο που βρίσκεται στο μηχανοστάσιο. «Δεν πρόλαβε να μπει, όπως και οι υπόλοιποι. Κάποιοι μπήκαν και κρύφτηκαν και άλλοι δεν πρόλαβαν. Είναι από αυτούς που δεν πρόλαβε», συνεχίζει ο επίτιμος γραμματέας του Ελληνικού Προξενείου στο Καμερούν. Η σφαίρα που τον χτύπησε, του χάρισε την ελευθερία του. «Ο νεαρός ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, διότι ως τραυματισμένος, ακριβώς επειδή του έριξαν στα πόδια με σκάγια και όχι με σφαίρα, δεν θα μπορούσαν να τον τραβήξουν για να περπατήσει μαζί τους», σημειώνει ο κ. Σαρατσόπουλος. 

Δείτε το βίντεο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης