Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Moντάζ: Γιώργος Κοντάρας

Μία γεύση από την καθημερινότητα του Αντώνη Φωτεινού πήραμε την Τετάρτη. Από που αλλού; Από τον δρόμο, εκεί όπου τα τελευταία 15 χρόνια ο Αντώνης έβγαζε το μεροκάματό του, παίζοντας το αγαπημένο του ακορντεόν και τραγουδώντας με τη μελωδική του φωνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Mπράβο φίλε το άξιζες να κάνεις δικό σου τραγούδι» ήταν η φράση που ακούστηκε από αρκετούς περαστικούς, την ώρα που κόσμος είχε μαζευτεί και τον θαύμαζΟ τραγουδιστής, που βλέπει με τα μάτια της ψυχής και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τη δύναμη ψυχής του και τις μεγάλες φωνητικές του ικανότητες, έχει πλέον δικό του τραγούδι.

Ως γνωστόν, του το έδωσε ο Σταμάτης Γονίδης και ονομάζεται “Έρημη Πόλη”. Πάντως δεν είναι καθόλου… έρημη, καθώς ήδη έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες views στο Youtube, ενώ έχει αρχίζει να ακούγεται και σε κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τρεις ημέρες μετά την ηχογράφησή του.

Άλλος στη θέση του, θα θαμπωνόταν από τα φώτα της δημοσιότητας που έπεσαν ξαφνικά πάνω του και θα ξέχναγε από που ξεκίνησε. Όχι όμως ο Αντώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με τις περιστασιακές εμφανίσεις του σε μαγαζιά που τον καλούν το τελευταίο διάστημα, ο Αντώνης Φωτεινός πηγαίνει στο γνωστό του στέκι και ψυχαγωγεί, όπως παλιά, τον κόσμο, περιμένοντας εναγωνίως το τηλέφωνο που θα τον καλεί να εμφανιστεί σε μία πίστα.

Θέλοντας να μάθουμε πώς είναι πλέον η ζωή του Αντώνη τον πήραμε τηλέφωνο. Ακουγόταν βαβούρα και με δυσκολία παίρναμε τα λόγια του.

«Είμαι στον δρόμο, Μπάμπη, έξω από τον Κωτσόβολο, παίζω μουσική», μου είπε φωνάζοντας και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να τον δούμε επί το έργον, προσδοκώντας παράλληλα να πιάσουμε τον σφυγμό του κόσμου.

Πώς του φαίνεται το γεγονός ότι το ταλέντο του Αντώνη της γειτονιάς τους πλέον έχει αναγνωριστεί από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο, δεδομένου ότι, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος αργότερα, του έγινε πρόταση από μαγαζί στην Πάφο να πάει να τραγουδήσει.

Φτάνοντας στη Νίκαια, τον είδαμε καθισμένο στην καρέκλα του να ερμηνεύει το νέο του τραγούδι, εισπράττοντας επευφημίες από τον κόσμο.

Το «μπράβο φίλε, το άξιζες να κάνεις δικό σου τραγούδι» ήταν η φράση που ακούστηκε από αρκετούς περαστικούς, την ώρα που κόσμος είχε μαζευτεί και τον θαύμαζε. Παράλληλα, άνθρωποι της γειτονιάς, που μίλησαν στην κάμερα του zougla.gr, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον Αντώνη.

Εμείς δεν θέλαμε να τον ενοχλήσουμε και απλά του κάναμε 3-4 ερωτήσεις, γρήγορα-γρήγορα και τον αφήσαμε να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να τραγουδάει και να παίζει το ακορντεόν του.

«Ο Σταμάτης Γονίδης και το τραγούδι που μου έδωσε έγιναν φως στο σκοτάδι μου» ήταν μία από τις δηλώσεις του Αντώνη, ο οποίος ευχαρίστησε τον γνωστό ερμηνευτή για το γεγονός ότι του εμπιστεύτηκε το αγαπημένο του τραγούδι, το οποίο προοριζόταν για το επόμενο cd του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με όλο αυτό που μου συμβαίνει. Δεν το πιστεύω ακόμα. Χθες περνούσε ένα αμάξι έξω από το σπίτι μου και άκουγε τον σταθμό που έπαιζε το τραγούδι μου» μας αποκάλυψε στη συνέχεια ο Αντώνης Φωτεινός, με το χαμόγελό του να έχει φωτίσει ολόκληρο το πρόσωπό του…

Φυσικά του ζητήσαμε να μας παίξει 2-3 τραγούδια, εκτός από το δικό του -που έμαθε κιόλας να το παίζει στο ακορντεόν- και δεν αρνήθηκε, με το ένα να το αφιερώνει στον Σταμάτη Γονίδη, τον οποίο θεωρεί μέντορά του και το άλλο στη σύντροφό του Κατερίνα, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και αποτελεί το στήριγμά του.

Δείτε το σχετικό video:

Ο Αντώνης θα είναι καλεσμένος την Πέμπτη στο στούντιο του “Κίτρινου Τύπου” και θα μιλήσει για τη ζωή του και την ευχάριστη εξέλιξη στην καριέρα του. Την Πέμπτη στις 18.00.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης