Αντιπλημμυρικά έργα στο Πέραμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 15:41
Αντιπλημμυρικά έργα στο Πέραμα
Αντιπλημμυρικά έργα για την ενίσχυση των υποδομών του Περάματος, πρόκειται να υλοποιηθούν καθώς εχθές εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η κατασκευή έργων αποστράγγισης ομβρίων υδάτων επί της οδού Πλαστήρα και η σύνδεσή τους με τον υφιστάμενο αγωγό στη συμβολή με τη Λεωφ. Ειρήνης. Το έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα έργο, η υλοποίηση του οποίου παρουσιάζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας λόγω του έντονου φυσικού ανάγλυφου, του βραχώδους της περιοχής, της στενότητας των οδών και της ύπαρξης άλλων δικτύων κοινής ωφέλειας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης εισηγούμενος το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί ο αστικός ιστός απέναντι στους κινδύνους από πλημμυρικά φαινόμενα. «Τα έργο», είπε, «αναμένεται να αναβαθμίσει τη λειτουργία της πόλης, την ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή και να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας και ποιότητας ζωής των κατοίκων. Συνιστά μια στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Αττικής να ενισχύσει και να θωρακίσει με συστηματικό και ολοκληρωμένο τρόπο τον αστικό ιστό με κρίσιμα έργα αστικών υποδομών και ειδικά σε περιοχές όπως το Πέραμα, που την προηγούμενη περίοδο αναπτύχθηκε χωρίς συγκροτημένο και λειτουργικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, με τα γνωστά σε όλους αρνητικά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Γαβρίλης.

Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 15:42