Τρεις μήνες χρειάστηκαν  προκειμένου  να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη στον οδηγό της πολυτελούς «Corvette»  που  τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρέσυρε και εγκατέλειψε αβοήθητο, στην άσφαλτο,  τον 25χρονο μοτοσυκλετιστή  Νάσο Καρανίκα, τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Γλυφάδα.

Ο 40χρονος οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου ο οποίος είχε σπεύσει να εξαφανιστεί μετά το θανατηφόρο δυστύχημα και είχε εμφανιστεί τρεις ημέρες αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα, διώκεται μεταξύ άλλων, για κακούργημα, ενώ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ανακριτή,  με  πολύ πιθανό για αυτόν το ενδεχόμενο ακόμη και της προφυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη  για:

1)  επικίνδυνη οδήγηση σε βαθμό κακουργήματος  από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια  εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Η εν λόγω κατηγορία, σύμφωνα με το νέο ΠΚ( άρθρο 290 Α) προβλέπει κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών στον οδηγό που προκάλεσε θάνατο.

2) ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3) παράβαση του άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά την εγκατάλειψη του θύματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος  αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Ο 40χρονος  οδηγός της «Corvette»  είχε προσπαθήσει πάντως να δικαιολογήσει την εξαφάνισή του από το σημείο, λέγοντας πως δεν είχε αντιληφθεί καν το δυστύχημα.  «Ήμουν σοκαρισμένος και για αυτό έφυγα. Δεν κατάλαβα πώς έγινε το τροχαίο» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Να  σημειωθεί ωστόσο  ότι το πολυτελές αυτοκίνητο είχε ξεφύγει της πορείας του, χτυπώντας πλαγιομετωπικά τη μοτοσυκλέτα του 25χρονου, με αποτέλεσμα  ο άτυχος νεαρός να εκσφενδονιστεί σε  μεγάλη απόσταση, χάνοντας τη ζωή του, ενώ ο οδηγός της «Corvette», εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του κι εξαφανίστηκε.  Ο πατέρας του 25χρονου είχε απευθύνει δραματική έκκληση  για μάρτυρες προκειμένου να βρεθεί και να λογοδοτήσει  ο δράστης.  “Να παρακαλέσω όποιον έχει δει να πει για το παιδί μου. Θέλω να βρω αυτό τον δολοφόνο που σκότωσε το παιδί μου. Το παιδί μου ζούσε και το παράτησε στην άσφαλτο. Έχουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Να τιμωρηθεί όπως του αξίζει”.

Ο  εισαγγελέας πάντως ο οποίος ερεύνησε το ρόλο του οδηγού και δεύτερου οχήματος  στο δυστύχημα, έκρινε ότι δεν είχε ουδεμία εμπλοκή με αποτέλεσμα η δικογραφία για εκείνον να πάρει το δρόμο για το αρχείο. 

Ξεψύχησε στην άσφαλτο

Το δυστύχημα συνέβη ξημερώματα της Τετάρτης 19.02.2020 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59 στη Γλυφάδα. Το όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος κατηγορούμενος, με συνοδηγό μία φίλη του, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ξέφυγε της πορείας του όταν συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα, το οποίο προσπάθησε να προσπεράσει κάνοντας “σφήνα”. Το σπορ αυτοκίνητο φαίνεται να πήρε κλήση με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει την πρόσφυση . “Γλυστρώντας” στην άσφαλτο το όχημα ,παρέσυρε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή που χτύπησε σε κολώνα και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο Νάσος Καρανίκας ξεψύχησε στην άσφαλτο , ενώ το σπορ όχημα κατέληξε στον παράδρομο και συγκρούστηκε με σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο 40χρονος έφυγε από το σημείο πεζός αφήνοντας στην άσφαλτο αιμόφυρτο τον 25χρονο τον οποίο προσπάθησαν να βοηθήσουν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που χτύπησε το σπορ όχημα , ο φίλος του μοτοσικλετιστή που ακολουθούσε με άλλη μηχανή, και άλλοι οδηγοί. Η συνεπιβάτης του 40χρονου περπάτησε πεζή μέχρι κάποιο σημείο και φαίνεται να ειδοποίησε κάποιο φιλικό της πρόσωπο που την πήρε από εκεί. Ο 40χρονος μετά από αρκετή ώρα που περπάτησε, ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο 40χρονος παρέμενε άφαντος επί τρεις ημέρες και τελικά είχε εμφανιστεί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, μετά την λήξη του Αυτοφώρου, στις 23 Φεβρουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης