Αντιμέτωπο με τον εισαγγελέα είναι πλέον το «κίνημα» κατά της χρήσης μασκών στα σχολεία από γονείς μαθητών οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει να απειλούν τους εκπαιδευτικούς αν την επιβάλουν στα παιδιά τους με εξώδικα και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί δέχονται «βροχή» επιστολών και εξωδίκων με απειλητικό περιεχόμενο από γονείς που αντιδρούν στη χρήση της μάσκας των παιδιών τους, ο  προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ιωαννίδη, θα ερευνηθεί αν διαπράττονται οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται τις καταγγελίες προέδρου συνδικαλιστικής οργάνωσης εκπαιδευτικών, γονείς ζητούν από δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές των σχολείων να τους διαβεβαιώσουν γραπτώς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση. Όλες οι επιστολές έχουν «απειλητική χροιά», ενώ χαρακτηριστική είναι αυτή που στάλθηκε προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η οποία έχει τις υπογραφές, τα ονόματα και τα τηλέφωνα 217 γονέων και η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό (μη ιατρικής μάσκας)!

»Εσείς, αντί να είστε εκπαιδευτικοί κι επόπτες ανηλίκων στα σχολεία, αναλαμβάνετε χρέη υγειονομικού επόπτη αλλά χωρίς έγκυρη γονική συγκατάθεση, εξειδικευμένες γνώσεις και τήρηση κανόνων δεοντολογίας ως απαραίτητες προϋποθέσεις! Αν δεν έχετε καταλάβει την επικινδυνότητα και τις νομικές περιπλοκές και συνέπειες αυτών που καλείστε να κάνετε στα σχολεία, είναι απόλυτη ανάγκη να το καταλάβετε τώρα! Κανένα σχολείο δεν μπορεί με μια απλή ΚΥΑ να μετατραπεί σε παρακλινική!».

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής, ο οποίος κατήγγειλε τις απειλές, ζητεί να προστατευτούν θεσμικά οι συνάδελφοί του. «Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι υπερβολικές αντιδράσεις κατά του μέτρου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θωράκιση του εκπαιδευτικού. Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμα και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κικινής, «γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους. Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης