Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης 

Αυξάνεται ώρα με την ώρα η ένταση στη Λέσβο με τους κατοίκους των περιοχών που γειτονεύουν με το Μανταμάδο να έχουν αποκλείσει και τις δύο οδικές αρτηρίες που οδηγούν στον χώρο όπου θα οικοδομηθεί η κλειστή προσφυγική δομή κράτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αποβιβαστεί τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί προερχόμενες από τον Πειραιά επιχειρούν να απωθήσουν τους κατοίκους στις θέσεις Διαβολόρεμα και Καράβα. Ο πετροπόλεμος είναι συνεχής και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούν με ρίψη χημικών. Η ένταση των συγκρούσεων δεν έχει καταλαγιάσει ούτε για μία στιγμή.

Οι οργανωμένοι πολίτες που απορρίπτουν την εγκατάσταση της κλειστής προσφυγικής δομής στο Μανταμάδο φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά την έντονη αστυνομική πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί οι κάτοικοι της Λέσβου καταγγέλλουν πως δέχονται απρόκλητες επιθέσεις από τους αστυνομικούς. Όπως μεταδίδει από το πρωί ο ιστότοπος stonisi, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν όχι μία, αλλά δύο φορές να διασπάσουν το πλήθος που διαμαρτύρεται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που επιχειρεί να φτιάξει η κυβέρνηση στη Λέσβο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης