Εκατοντάδες είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, καθώς σε καθημερινή βάση ο αριθμός αυτών είναι τριψήφιος, ενώ σε πολλές περιοχές παρατηρείται αύξηση, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς και τους επιδημιολόγους.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 735 νέα κρούσματα από την προηγούμενη Παρασκευή, 31 Ιουλίου μέχρι χθες, 7 Αυγούστου, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5. 270 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι τα … ορφανά και ασυμπτωματικά κρούσματα καθώς ο ασθενής δεν γνωρίζει ότι νοσεί και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση όταν διαπιστωθεί ότι έχει τον ιό. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτό οι αρχές, προχωρούν σε νέα έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση λιτανειών και πανηγυριών, προκειμένου ενόψει και του 15Αύγουστου να περιορίσουν την μετάδοση του κορωνοϊού.

Προειδοποιούν οι ειδικοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα 151 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες Παρασκευή, τα 46 εκδηλώθηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα 30 από αυτά εντοπίζονται στον Πόρο, που βρίσκεται σε lockdown.

Άλλωστε, οι αρμόδιες αρχές είχαν τονίσει πως η αύξηση κρουσμάτων σε μία περιοχή θα οδηγεί σε τοπικό lockdown για λίγες ημέρες και έπειτα θα επανεξετάζεται το θέμα από τους ειδικούς, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουν στα χέρια τους από τα τεστ κορωνοϊού.

Οι αρμόδιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επιχειρούν με αυστηρότερα μέτρα να περιορίσουν την εξέλιξη της πανδημίας.

Ένα από αυτά, αφορά τους επισκέπτες από τη Μάλτα και συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χθες 151 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων  τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. 1.379 (26,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.611 (49,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεκατέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης