Το προσεχές Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του lockdown, υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί, καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες ως προς την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας ενόψει των Χριστουγέννων, δεδομένων των φόβων πως το άνοιγμα της αγοράς θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιδημιολογική εικόνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαμήνυσε πως το άνοιγμα της αγοράς δεν θα είναι «όπως πολλοί είχαν φανταστεί», παραπέμποντας σε ανακοινώσεις την Παρασκευή σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «καμπανάκια», αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού σε Βρετανία και Γαλλία, τονίζοντας χαρακτηριστικά «να μη δούμε εικόνες Harrods».

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να μη μειώνονται στον επιθυμητό βαθμό. Είπε επίσης ότι οι επιστήμονες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας και επισήμανε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί τρίτο κύμα. Κάλεσε δε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, περιορίζοντας τις επαφές τους στην οικογένεια και τον στενό τους κύκλο.

Σημειώνεται πως, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών των δημοσιογράφων, η εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μεταφέρεται για αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 12:30.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης