Μια σειρά από αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε ορισμένες δραστηριότητες για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι αλλαγές αφορούν συγκεκριμένα, στην επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ, στο κυνήγι και το ψάρεμα, αλλά και στον αριθμό των επιβαινόντων στα ταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς:

Καταστήματα ΟΠΑΠ: Ανοίγουν και πάλι από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κυνήγι και ψάρεμα: Παρατείνονται οι απαγορεύσεις, με εξαίρεση τις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή

Ταξί: Αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων στα ταξί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης