Συνεχίζεται η άρση των μέτρων Covid στη χώρα μας, με διαδοχικά βήματα και έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση και τους αρμοδίους φορείς. Το νέο βήμα της άρσης ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου από το υπουργείο Υγείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, και περιλαμβάνει τα εξής: 

Από την 1η Ιουλίου ανοίγουν οι κινηματογράφοι με πληρότητα 50% και είσοδο είτε για πλήρως εμβολιασμένους είτε σε όσους έχουν αρνητικό self test και με την καθολική χρήση μάσκας και την υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Σάββατο 19 Ιουνίου δίνεται το πράσινο φως για την αύξηση του αριθμού των πελατών στο λιανεμπόριο και στα μαγαζιά με ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά (υπενθυμίζεται πως το όριο ήταν ένα άτομο ανά 25 τμ), με σκοπό την αποφυγή ουράς στα καταστήματα.

Επαναλειτουργούν οι εμποροπανήγυρεις με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. 

Από το Σάββατο 19 Ιουνίου επίσης, ανοίγουν οι παιδότοποι, αλλά μόνο σε εξωτερικό χώρο, τα λούνα παρκ, και οι υπηρεσίες μασάζ και λουτρών-χαμάμ, καθώς πρόκειται για υποστηρικτικές υπηρεσίες του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης