Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τον Νέο Μαρμαρά στη Χαλκιδική

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 14:22
Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τον Νέο Μαρμαρά στη Χαλκιδική

Σκεπές ξηλώθηκαν, αντικείμενα εκτοξεύθηκαν και προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και κολόνες της ΔΕΗ έσπασαν στη μέση. Μ' αυτόν τον τρόπο περιέγραψε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» κάποιες από τις ζημιές που σημειώθηκαν στον Νέο Μαρμαρά, στη Χαλκιδική, από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.

«Στις 6 το πρωί άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο, σε συγκεκριμένο σημείο του Μαρμαρά. Έφτασα αμέσως εκεί και διαπίστωσα ότι ο κόσμος ήταν στο πόδι, σκεπές, σκέπαστρα και κεραμίδια είχαν ξηλωθεί από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέμπλας.

«Είδα με τα μάτια μου σκεπαστό, το οποίο μπορεί να ζυγίζει πάνω από τρεις τόνους, που έφυγε 70 μέτρα από τον έναν δρόμο σε άλλο και προσέκρουσε στην πρόσοψη σπιτιών και στη συνέχεια έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Κολόνα της ΔΕΗ έσπασε στη μέση. Μετασχηματιστής "έσκασε"» επισήμανε ο κ. Ντέμπλας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», καθώς έκπληκτος, όπως λέει, αντίκρισε «οικία σε τρίτο όροφο, η οποία στατικά μετατοπίστηκε, άνοιξε η σκεπή και ο ιδιοκτήτης οδυρόταν καθώς ήταν με την οικογένειά του μέσα στο σπίτι, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές».

«Ευτυχώς που ήταν νωρίς κι εκείνη την ώρα δεν πήγαιναν τα παιδιά στο σχολείο. Αυτός θεωρώ ήταν και ο λόγος που δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καθώς στους δύο δρόμους που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές περνάνε παιδιά» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Φωτογραφίες: halkidikinews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 14:29