Σε έντονο αναβρασμό βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η τοπική κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά και την εξέγερση των μεταναστών που κρατούνται στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, η οποία άφησε πίσω της τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς και κτήρια που θυμίζουν ερείπια.

«Είχαμε προειδοποιήσει τους πάντες και μας θεωρούσαν υπερβολικούς, αλλά με μαθηματική ακρίβεια εκεί οδηγούμασταν» ανέφερε η πρόεδρος των Συνδικαλιστών Αστυνομικών Κομοτηνής κα Σταυρούλα Τζατζανά στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα», συμπληρώνοντας πως «δεν είναι το τελευταίο επεισόδιο αλλά είναι η αρχή. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να δοθούν οι λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχουν επισημάνει εξαρχής τόσο οι αστυνομικοί όσο και τοπικοί φορείς της περιοχής, οι Αστυνομικές Σχολές που μετατράπηκαν σε μια νύχτα και αιφνιδιαστικά σε Κέντρα Κράτησης αλλοδαπών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

«Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, για να διερευνηθεί το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο» τόνισε η κα Τζατζανά, προσθέτοντας πως «ήμασταν αντίθετοι στην εγκατάσταση εξαρχής. Είναι ανεπίτρεπτο μέσα σε οποιοδήποτε ακαδημαϊκό ίδρυμα να ιδρύεται μια φυλακή. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μένουν σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες και παράλληλα να υπάρχει μέριμνα για την προστασία και των αστυνομικών που τους φυλάνε. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τον χώρο της σχολής, ο οποίος είναι πλέον και επικίνδυνος».

Παράλληλα, τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ που συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κομοτηνή τόνισαν μεταξύ άλλων πως η περιοχή, που αριθμεί σήμερα πέντε Κέντρα Κράτησης, δεν μπορεί να αντέξει τον όγκο των παράνομων μεταναστών, καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη σε προσωπικό ασφαλείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ενώ μετά και το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης θα αποφασιστούν οι επιπλέον κινητοποιήσεις των φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, οι χώροι κρίνονται πλέον επικίνδυνοι και ακατάλληλοι για χρήση, αφού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ έχει καταστραφεί το ηλεκτρικό δίκτυο, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να φυλάσσονται σε χώρους χωρίς φωτισμό και οι αστυνομικοί να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Πηγή: thrakitoday.com
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης