Με το νέο lockdown να τίθεται σε ισχύ για τη χώρα από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου διάρκειας έως και τις 30 Νοεμβρίου, σύγχυση επικρατεί σχετικά με το τι θα γίνει όσον αφορά λειτουργίες και τελετές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ώρες, την ώρα που οι ενορίες σε όλη τη χώρα δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν εκ νέου τα νέα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θολό» σημείο αποτελεί η ατομική προσευχή (αν δηλαδή θα επιτρέπεται στους πιστούς να εισέλθουν εντός της εκκλησίας για προσευχή), ωστόσο εν αναμονή της επίσημης Υπουργικής Απόφασης το πιο πιθανό είναι να εφαρμοστούν τα παρακάτω, βάσει και του «μοντέλου Θεσσαλονίκης».

Λειτουργίες χωρίς πιστούς

Καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, οι λειτουργίες μέσα στις εκκλησίες θα γίνονται κανονικά χωρίς πιστούς, μόνο με τους ιερείς και τους διορισμένους ψάλτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβολή γάμων-βαπτίσεων 

Οι γάμοι που έχουν κλειστεί για το διάστημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί να αναβληθούν και να μετατεθούν σε νέες ημερομηνίες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις βαπτίσεις.

Κηδείες έως 9 άτομα

Οι κηδείες θα τελούνται αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία εννέα ατόμων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης