Κανονικά, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο οι πανελλαδικές, έπειτα από τη μαραθώνια συνεδρίαση των ΕΛΜΕ, στη σκιά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για μη πραγματοποίηση απεργίας την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.

Παρά την αρχική πρόταση για απεργία, η οποία είχε υπερψηφιστεί (78 «ναι», 4 «όχι» και 3 λευκά) από τους προέδρους των τοπικών ΕΛΜΕ, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ -και συγκεκριμένα οι παρατάξεις που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ- έθεσε στο τραπέζι νέα πρόταση καλώντας το συνδικαλιστικό σώμα να ψηφίσει αυτήν τη φορά αν μπορεί η απεργία να πραγματοποιηθεί παρά την επιστράτευση και χωρίς τη στήριξη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα πρόταση αιφνιδίασε τους εκπροσώπους των καθηγητών και κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε 18 πρόεδροι ΕΛΜΕ ψήφισαν ότι η απεργία μπορούσε να αγνοήσει την επιστράτευση, 9 ψήφισαν «όχι» και 57 ψήφισαν λευκό, τονίζοντας ότι αυτό το θέμα δεν το είχαν θέσει στις συνελεύσεις τους, άρα ήταν αδύνατον να τοποθετηθούν από μόνοι τους!

Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ διεκόπη και αποχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, πιθανότατα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επανέλαβε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, έκανε λόγο για επιβεβλημένη απόφαση, προκειμένου να διαφυλαχθεί η προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους.

Κατά της επίταξης ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Την πλήρη αντίθεσή του στην κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Συντάγματος που απαγορεύουν την αναγκαστική εργασία εξέφρασε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Τρίωρη στάση εργασίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν αλλαγές και ματαιώσεις στις πτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Αναστολή των κινητοποιήσεων προτείνει η ΟΛΜΕ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, 02:24

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης