Αναστάσιος Ανδρονικάκης: Κρητικός ο καλύτερος πιλότος στο NATO

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 11:38
Αναστάσιος Ανδρονικάκης: Κρητικός ο καλύτερος πιλότος στο NATO

Έλληνας και μάλιστα Κρητικός είναι ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ. Είναι ο σμηναγός Αναστάσιος Ανδρονικάκης και υπηρετεί στην 340 Μοίρα «Αλεπού».

Η συμμετοχή της «αφρόκρεμας» των πολεμικών αεροποριών του κόσμου στον ελληνικό «Ηνίοχο» είναι η απάντησή του γιατί κάθε χρόνο στο νατοϊκό σχολείο του λεγόμενου TLP, που γίνεται στην Ισπανία, την πρωτιά διατηρεί η Ελλάδα. Ο λεγόμενος Best Warrior, όπως ψήφισαν οι πιλότοι του ΝΑΤΟ, είναι για μια ακόμα χρονιά Έλληνας, και φέτος από την Κρήτη. Είναι αυτός που ο κάθε ιπτάμενος εμπιστεύεται να τον οδηγήσει στη μάχη.

 

 

Στην Ανδραβίδα βρίσκεται και το λεγόμενο ελληνικό «TOP GUN», εκεί όπου οι ιπτάμενοι μελετούν ατελείωτες ώρες και εκπαιδεύονται, μαθαίνοντας όλα εκείνα τα μυστικά που χρειάζονται ώστε να ξεχωρίζουν.

Το ραντεβού για τον «Ηνίοχο» της επόμενης χρονιάς ήδη σχεδιάζεται, με τους αεροπόρους να περιμένουν πώς και πώς τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα γαλλικά Rafale. Στον επόμενο «Ηνίοχο» ήδη τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale θα έχουν προσγειωθεί στην Τανάγρα.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 12:12