Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Ανοιξιάτικος φαίνεται πως θα είναι ο καιρός μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, αλλά από τη Μεγάλη Παρασκευή θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα κρατήσουν μέχρι και το Μ. Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Κυριακή του Πάσχα οι μετεωρολόγοι είναι επιφυλακτικοί, αφού, όπως επισημαίνουν, είναι νωρίς ακόμη για αξιόπιστες προγνώσεις. Ωστόσο, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα γίνει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

«Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι σχεδόν και τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αφού ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου» ανέφερε στο zougla.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός«Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι σχεδόν και τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αφού ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου» δήλωσε στο zougla.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. «Οι αραιές νεφώσεις θα παρουσιαστούν από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, τα φαινόμενα θα επιδεινωθούν τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σαββάτο ο καιρός θα είναι άστατος» πρόσθεσε.

Από το βράδυ του Μ. Σαββάτου και σιγά-σιγά από τα βόρεια θα αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται και οι βροχές να εξασθενούν, ανέφερε ο κ. Αρνιακός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανήμερα το Πάσχα περιμένουμε από τα δυτικά βελτιωμένο καιρό και λίγα σύννεφα μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στις ορεινότερες περιοχές. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές και κυρίως στα νησιά, στις Σποράδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη, το Πάσχα θα είναι βροχερό. Θα έχουμε τοπικές βροχές και δεν αποκλείεται στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη να σημειωθούν τοπικές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιαστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν» συμπλήρωσε.

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τους χάρτες με τις περιοχές όπου θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.   

Μ. Τέταρτη (04-04-2018)

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Νεφοκάλυψη  στις 09.00 το πρωί

Νεφοκάλυψη στις 21.00 το βράδυ

Μ. Πέμπτη (05-04-2018)

Καιρός:
λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, οι οποίες από το βράδυ βαθμιαία θα επεκταθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Νεφοκάλυψη στις 12.00 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης

Νεφοκάλυψη στις 18.00 το απόγευμα

Μ. Παρασκευή (06-04-2018)

Καιρός: στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: στα βορειοανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Βροχόπτωση στις 12.00 το μεσημέρι

Νεφοκάλυψη στις 12.00 το μεσημέρι

Βροχόπτωση στις 18.00 το απόγευμα

Νεφοκάλυψη στις 18.00 το απόγευμα

Μ. Σάββατο (07-04-2018)

Καιρός: στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Νεφοκάλυψη στις 12.00 το μεσημέρι

Βροχόπτωση στις 12.00 το μεσημέρι

Κυριακή του Πάσχα (08-04-2018)

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο στα δυτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης