Ανανεώνεται εξ ολοκλήρου η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 05:40
Ανανεώνεται εξ ολοκλήρου η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έναρξη της εξ ολοκλήρου ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ). Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού κόστους 550.000 ευρώ, που αφορά στην αντικατάσταση του συνόλου των μηχανημάτων και οκτώ εκ των 16 κλινών της ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του ΠΓΝΑ, καθηγητή Γιάννη Πνευματικό, «το 2017 θα εγκαινιαστεί μία τελείως διαφορετική υπερσύγχρονη ΜΕΘ, εξοπλισμένη από μηδενική βάση, με αναπνευστήρες προηγμένης τεχνολογίας, μόνιτορ παρακολούθησης της καρδιαγγειακής λειτουργίας, υπερσύγχρονες κλίνες νοσηλείας των ασθενών, καθώς επίσης και αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων και διαφόρων υγρών».

Ο κ. Πνευματικός δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο νέος εξοπλισμός «αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός, προς την ψηφιακή εποχή για την παρακολούθηση των ασθενών, για την πιο γρήγορη διάγνωση και παρέμβαση». Διευκρινίζει πως πρόκειται κυρίως για ποιοτική αναβάθμιση, καθώς και με τον υπάρχοντα εξοπλισμό η ΜΕΘ έχει πλήρη αυτάρκεια στην αντιμετώπιση των περιστατικών, τα οποία στο σύνολό τους αντιμετωπίζονται στο ΠΓΝΑ και δεν προωθούνται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή Αθήνας.

Όσον αφορά στον αριθμό των κλινών, σημειώνει πως σήμερα λειτουργούν οι 10 από τις 16 που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης σε νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, εκτιμά πως με την επερχόμενη στελέχωση της μονάδας με ακόμη επτά νοσηλευτές, με την πρόσφατη προκήρυξη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, «μπορεί να αγγίξουμε τους 30 νοσηλευτές, και έτσι να λειτουργούμε 12 κρεβάτια, που νομίζω ότι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε εντατική θεραπεία».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 05:40