Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 Μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, 4 έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης