Άγνωστοι με κείμενό τους που ανάρτησαν σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτων στο Κουκάκι. Όπως δηλώνουν η πράξη αυτή ήταν αντίποινα για τις συλλήψεις κατά την διάρκεια ανακατάληψης κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι άγνωστοι κάνουν λόγο για «δικαίωμα στον ένοπλο αγώνα και απειλούν την αστυνομία, αναφέρουν το όνομα του υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη,  λέγοντας χαρακτηριστικά «για κάθε μπάτσο μία σφαίρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάρτηση που υπογράφεται ως… Μιχάλης Χρυσοχοίδης επισυνάπτεται μία φωτογραφία και ένα βίντεο της ΕΡΤ.

Ολόκληρο το κέιμενο:

«Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εμπρησμός τεσσάρων VIP τουριστικών μικρών πούλμαν στο Κουκάκι, κοντά στο λόφο του Φιλοπάππου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβήκαμε σε αυτή την επίθεση ως αντίποινα και ένδειξη αλληλεγγύης στα άτομα που χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής κατά την ανακατάληψη των καταλήψεων στο Κουκάκι, καθώς και στα αλληλέγγυα άτομα που συνελήφθησαν μετά την ανακατάληψη των κτιρίων. Ο στόχος επιλέχθηκε αφενός κοντά στις καταλήψεις για να υπενθυμίσουμε στους μπάτσους ότι όσο σκληρά κι αν προσπαθούνε δεν μπορούν να προστατεύσουν τις γειτονιές από τους μαυροντυμένους κουκουλοφόρους και αφετέρου επειδή τα συγκεκριμένα οχήματα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν τους τουρίστες και την τουριστική βιομηχανία.

“Υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο.

Υπάρχει το δικαίωμα στο στειλιάρι.

Υπάρχει το δικαίωμα στη μολότοφ στα Εξάρχεια, ή οπουδήποτε.

Υπάρχει το δικαίωμα στον εμπρησμό οχημάτων.

Υπάρχει το δικαίωμα στον ένοπλο αγώνα.

Υπάρχει το δικαίωμα στην εξέγερση και την απελευθέρωση απ’ τη σκλαβιά.”

Μ. Χρυσοχοΐδης (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελλάδας)

Για κάθε εκκένωση 1.000 ακόμα καταλήψεις

Για κάθε μπάτσο μια σφαίρα»

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης