Την ώρα που η ΝΕΛ ακύρωνε το δρομολόγιο του «Ταξιάρχη» με προορισμό τη Λήμνο, λόγω μη περάτωσης της διαδικασίας εκτελωνισμού των καυσίμων που προορίζονταν για τον εφοδιασμό του, το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εταιρεία έλαβε 1.061.666,81 ευρώ για την ενδο-κυκλαδική συγκοινωνία…
Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θοδωρή Δρίτσα της 12.03.2015 σχετικά με την “ολοκλήρωση της εκταμίευσης συνολικού ποσού € 1.061.666,81 για την ενδο-κυκλαδική συγκοινωνία υπέρ της εταιρείας ΝΕΛ Α.Ε.”, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Πρώτη προτεραιότητα του Αν. Υπουργού κ. Δρίτσα, αποτελεί η οριστική επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης ναυτικής εργασίας. Με συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών και με συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάρδα, έγινε σήμερα δυνατή η εκταμίευση του προαναφερθέντος ποσού.

»Από τη μεριά του Αν. Υπουργού κ. Δρίτσα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, το ποσό που θα λάβει τελικά η εταιρεία ΝΕΛ Α.Ε. για να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους απλήρωτους ναυτικούς της, να είναι το μεγαλύτερο δυνατό.

»Ωστόσο, το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στην εταιρεία ΝΕΛ Α.Ε., είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του Αν. Υπουργού κ. Δρίτσα και θα διαμορφωθεί με απόφαση των φορολογικών αρχών και της αρμόδιας εφορίας, μετά από τον υπολογισμό των υποχρεώσεων της ΝΕΛ, απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης