Ευθύνες στο συγγενικό περιβάλλον των κατηγορουμένων και ειδικά στους γονείς και στους παππούδες του μεγαλύτερου σε ηλικία, του 21 ετών Έλληνα, επέρριψε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η οποία λίγο μετά τις 14.30 δεν άντεξε και κατέρρευσε, ενώ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η κα Κυριακή Αρμουτίδου κατέθεσε πως είναι πεπεισμένη όχι μόνο πως η γιαγιά του κατηγορουμένου που μένει κάτω από το «σπίτι κολαστήριο» άκουγε τις κραυγές της κόρης της και αδιαφόρησε, αλλά και πως μετά «μπορεί η κυρία γιαγιά να ειδοποίησε τον γιο της και να έστειλαν στο σπίτι τις υπηρέτριές τους να καθαρίσουν τα αίματα του παιδιού μου. Γιατί αυτό έκαναν πάντα. Με τον παρά τους κάλυπταν την παραβατική συμπεριφορά αυτού του τέρατος». Είπε επίσης πως δεν αποκλείει μέλη της οικογένειας του κατηγορουμένου να βοήθησαν ακόμη και στη μεταφορά του πτώματος. «Ηθικοί αυτουργοί του πόνου μου είναι αυτοί» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελένη Τοπαλούδη

Η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας καταφέρθηκε σε βάρος και δύο κοριτσιών, φίλες της κόρης της, γιατί δεν της είχαν πει πως έναν χρόνο πριν από το τραγικό συμβάν η Ελένη είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα βιασμό από τρία άτομα και ότι φοβόταν πολύ, γιατί αγνοήθηκε από τους αστυνομικούς και φαίνεται να την εκβίαζαν με βίντεο οι δράστες. 

Η μάρτυρας έκδηλα οργισμένη χαρακτήρισε τέρατα τους δύο κατηγορουμένους λέγοντας μάλιστα πως «αν ήμουν στη θέση τους, να στάζουν αίματα τα ταβάνια και τα πατώματα, θα ντρεπόμουν. Θα είχα αυτοκτονήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την κα Αρμουτίδου, ο νεαρότερος κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής, στοχοποίησε την Ελένη και αποφάσισαν με τον συγκατηγορούμενό του να «την ξεγελάσουν, να την πάρουν με την αγριότητα, με βία». 

«Βρέθηκαν δύο ανθρωπόμορφα τέρατα να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου»

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, σε έντονη συναισθηματική κατάσταση, μιλώντας στους δικαστές και στους ενόρκους, επεσήμανε πως το παιδί της ήταν καλό, φιλότιμο, είχε αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ήταν της προσφοράς.

Σε αντίθεση με τους δύο κατηγορούμενους, για τους οποίους είπε «Αυτά τα κοπρόσκυλα! Τα καρκινώματα… Αυτά τι απολογία θα δώσουν! Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή ούτε καρδιά έχουν, είναι γεννημένα τέρατα!».

Η μητέρα της Ελ. Τοπαλούδη ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δύο κατηγορουμένους.

«Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί και να μη δείχνουν έλεος. Βρέθηκαν δύο ανθρωπόμορφα τέρατα να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου» είπε.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η μητέρα κινήθηκε προς το εδώλιο φωνάζοντας πως θέλει να δει τα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. Με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν κλοιό γύρω από τους δύο νεαρούς, η μάρτυρας άρχισε να φωνάζει: «Θέλω να δω τις φάτσες τους. Το δικαιούμαι… Εσύ είσαι ο βρομοαλβανός; Εσύ; Και εσύ ο γιος του ευυπόληπτου της Ρόδου; Τέρατα… Πουτ@νας γιοι. Θα σας σκοτώσω, θα σας πάρω την ψυχή. Αν δεν φάνε δις ισόβια, εγώ θα τους σκοτώσω.. Εγώ θα κάνω τη δουλειά. Καταστρέψανε τη ζωή μου. Η Ελένη μου, αχ η Ελένη μου, ήταν ό,τι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου».

«Δολοφόνοι καταστρέψατε τη ζωή μας»

Νωρίτερα, η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, μόλις είδε τους δύο δράστες να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, άρχισε να τρέμει από οργή και παρόλο που ο σύζυγός της και συγγενικά της πρόσωπα προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν, εκείνη πετάχτηκε από το κάθισμά της φωνάζοντας πως θέλει να δει ποιος είναι «το Αλβανάκι» και ποιος ο «γιος του ευυπόληπτου».

Η γυναίκα μην μπορώντας να συγκρατήσει τον θυμό και την οργή της, μόλις είδε τους κατηγορουμένους, φώναζε πως θα τους σκοτώσει, ενώ αντιδρώντας σε όσους την κρατούσαν έλεγε: «Καταστρέψανε τη ζωή μου και θα κάθομαι να τους βλέπω;».

Η ίδια σε κατάσταση σοκ ξέσπασε: «Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι».

Ξέσπασε και ο πατέρας της Ελένης

Ο Ιωάννης Τοπαλούδης, απευθυνόμενος προς τους κατηγορουμένους και με αφορμή την άρνησή τους για την κατηγορία του βιασμού, είπε: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στον λαιμό τη βιάσατε… Το κορίτσι μας ήταν το ”τυχερό”, αν δεν ήταν η Ελένη, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι».

Στην κατάθεσή του ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε για το παιδί του, ενώ επεσήμανε πως θα έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και οι γονείς των δραστών. «Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του, να έκανε ένα μεταπτυχιακό ίσως. Προσπαθήσαμε να τη μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είναι πάντα στην καρδιά μας!» κατέθεσε ο ίδιος στη δίκη.

«Θα γύριζε στο σπίτι το παιδί μας, δεν είχε κανονίσει κάτι»

«Η κόρη μας ήταν παιδί μεγαλωμένο με αξίες. Φοιτούσε, δεν αδιαφορούσε. Είχε περάσει 36 μαθήματα. Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της (…). Από την Πέμπτη το βράδυ μάς είχαν ζώσει τα φίδια. Μετά από λίγη ώρα μάς πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ. στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας, δεν είχε κανονίσει κάτι. Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματά της».

Ακόμη μία συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν μεταφέραμε το φέρετρό της με το αεροπλάνο, περιέγραψε ο Γ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας πως σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά, μήπως και το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει».  Παράλληλα, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας ζήτησε «ευλάβεια» από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων στη μνήμη της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης