Αντιμέτωποι με ένα άκρως σοβαρό πρόβλημα είναι οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας. Εδώ και περίπου 40 χρόνια υπάρχει στην περιοχή Γυρούλια ένας δρόμος αμαξωτός, ο οποίος εξυπηρετεί πάνω από 20 οικογένειες. Ο συγκεκριμένος δρόμος «περνάει» και από την Κιλίντρα, μια περιοχή αρκετών στρεμμάτων, την οποία αγόρασε κάποιος ευκατάστατος Ελληνοαμερικανός, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κόστα Ρίκα. 

Φέτος το καλοκαίρι, μία οικογένεια, η οποία έχει σπίτι στη Γυρούλια, έφθασε στο νησί στις 03.00 τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής και βρήκε τον δρόμο κλειστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Σε κόκκινο κύκλο ο συγκεκριμένος δρόμος)

Τα μέλη της οικογένειας (ανάμεσά τους δύο ηλικιωμένοι και ένα μωρό) αναγκάστηκαν να αφήσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους στην πλατεία και να φτάσουν στο σπίτι τους ανεβαίνοντας 300 (!) σκαλιά κουβαλώντας στα χέρια τις αποσκευές τους.

Ο δρόμος ήταν γεμάτος μπάζα και συρματοπλέγματα, που εμπόδιζαν οποιονδήποτε να περάσει από το σημείο και να φτάσει σπίτι του. Όπως αναφέραμε και πριν, ο δρόμος εξυπηρετεί 20 οικογένειες, που πρέπει καθημερινά να μεταβαίνουν στην πλατεία του νησιού για να αγοράσουν νερό (το νερό της Αστυπάλαιας δεν είναι πόσιμο), τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι αδύνατον να ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά 300 σκαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στη zougla.gr και ζητεί το αυτονόητο: να μπορεί να χρησιμοποιεί τον δημόσιο δρόμο που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι της. Αναμένουμε απαντήσεις από τον δήμο. 

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης