Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των 300 της Σπάρτης και του βασιλιά Λεωνίδα, 21 αθλητές από την Αμερική ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στις 08.30, από το άγαλμα του Λεωνίδα μια πεζή πορεία 378 χιλιομέτρων, από τη Σπάρτη στις Θερμοπύλες (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο) από τις 7 μέχρι τις 14 Μαΐου.

Λίγα λόγια για την πορεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πορεία πεζή πάνω στον δρόμο που περπάτησαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες με στρατηλάτη τον βασιλιά τους Λεωνίδα το 480 π.Χ., για να αναχαιτίσουν την επέλαση των Περσών του Ξέρξη προς την Ευρώπη καθορίζοντας τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας.

Η απόσταση των 378 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη στις Θερμοπύλες θα καλυφθεί σε οκτώ συνεχείς ημέρες (ΕΤΑΡΕ), κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ακολουθώντας μία καλοσχεδιασμένη διαδρομή πάνω σε περιφερειακό οδικό άξονα.

Με μέγιστο υψόμετρο διέλευσης τα 1.240 μέτρα και μέσο όρο καλυπτόμενης απόστασης ανά ημέρα περίπου 50 χιλιόμετρα, οι περιπατητές θα διασχίσουν πόλεις, μικρά χωριά, βουνά, μονοπάτια, αρχαιολογικούς κι άλλους ενδιαφέροντες χώρους και περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: photoreporter.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης