Υπόθεση… εννέα κατηγοριών για ένα άτομο εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας, με κατηγορούμενο έναν 45χρονο από χωριό της Νότιας Ηλείας, που μετά το «επεισόδιο» το οποίο προκάλεσε αποδείχτηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή κατά αστυνομικού, εκβίαση, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, απειλή κατά συρροή, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών με πρόθεση, αντίσταση και οδήγηση χωρίς άδεια. Αυτές ήταν οι κατηγορίες, με το ΜΟΔ να τον καταδικάζει σε 5 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 45χρονος ήταν ήδη προφυλακισμένος, όχι για τα παραπάνω αδικήματα, αλλά για παραβίαση αναστολής για ποινή που του είχε επιβληθεί πριν από το «επεισόδιο» και συγκεκριμένα για ζωοκλοπή.

Αναστάτωση στο χωριό…

Τα περιστατικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2018. Σύμφωνα και με το βούλευμα, ο 45χρονος κατελήφθη από ψυχολογικό αμόκ, που, σε συνδυασμό και με την κατάχρηση ουσιών, τον οδήγησε στην επίθεση κατά πέντε συγχωριανών του, τους οποίους χτύπησε και έβρισε. Στη συνέχεια προξένησε υλικές ζημιές σε καφενείο και πρατήριο υγρών καυσίμων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα απ’ όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, μπήκε σε αυτοκίνητο. Όταν αστυνομικοί κατάφεραν να τον σταματήσουν, αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που είχε τότε διαταχθεί και διενεργηθεί, ο 45χρονος έπασχε από διωκτική μανία και διπολική διαταραχή.

Από τη σύλληψή του μέχρι σήμερα κρατείτο στην Ψυχιατρική Κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού για την παραβίαση αναστολής παλαιότερου αδικήματος. Εκεί θα παραμείνει για να εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής που του επέβαλε χθες το ΜΟΔ Αμαλιάδας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», ο συνήγορος υπεράσπισης – δικηγόρος Αμαλιάδας Σπύρος Ανδριόπουλος δήλωσε για το αποτέλεσμα της χθεσινής δίκης: «Για όλα αυτά τα αδικήματα και με δεδομένο ότι ήταν κατά πολλών ατόμων, τα 5 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξης που του επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο -εκτίοντας έως και 3 έτη στην ψυχιατρική κλινική- είναι ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Ασκήσαμε έφεση για ενδεχόμενη μείωση της ποινής. Σίγουρα, είναι μια υπόθεση που τότε είχε απασχολήσει την ευρύτερη κοινωνία της περιοχής όπου διέμενε ο κατηγορούμενος. Ουσιαστικά, σε όλο αυτό που είχε συμβεί ήταν αναμεμειγμένο ένα ολόκληρο χωριό».

 

Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης