Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Βρίσκονται παντού, σε όλη την πόλη, για να υπερασπιστούν και να διασώσουν από τον κίνδυνο όλα αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν φωνή. Τα πλάσματα, που συμβιώνουν μαζί μας, όμως απέχουν από το να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, και ως εκ τούτου πολλά από αυτά τραυματίζονται ή πεθαίνουν άδικα, κάτω από τη «μύτη» μας και υπό την, κατά κανόνα δυστυχώς, αδιαφορία μας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τη νεοσύστατη εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, που επεμβαίνει άμεσα όπου χρειαστεί στην Αττική, 24 ώρες το 24ωρο, όταν κάποιος εντοπίζει ένα αδέσποτο ζώο που βρίσκεται σε  κίνδυνο ζωής. Από τις ταράτσες και τα κεραμίδια, μέχρι τους στενούς σωλήνες των υπονόμων, οι έμπειροι φιλόζωοι μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες, από όταν και δραστηριοποιούνται επίσημα, μετρούν ήδη δεκάδες διασώσεις σκυλιών, γατιών αλλά και… κουνελιών…

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέα συνειδητοποιημένων πολιτών, που αφήνοντας το «εγώ» περιλαμβάνουν στο «εμείς» και τα ζώα, διασώζοντας έτσι το χαμένο… γόητρο του πολιτισμού μας, που κάνει πως δεν βλέπει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους μας. 

Πρόκειται για ένα άριστο παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν η θέληση και η εθελοντική πρωτοβουλία αντικαθιστούν την ανεπάρκεια των επίσημων δομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Αλέξη Μαντζώρο, μέλος της πρωτοβουλίας, ο οποίος μας εξήγησε τον τρόπο δράσης και το όραμα της ομάδας.

Δείτε τη συνέντευξη και γνωρίστε τους Alma Libre:

 

Δείτε φωτογραφίες από τις διάφορες διασώσεις τους:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης