Άλυτο παραμένει το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στο δήμο Αιγιάλειας. Χθες το απόγευμα έγινε απόπειρα να εναποθέσουν ποσότητα σκουπιδιών ένα απορριμματοφόρο και ένα φορτηγό στο ΧΥΤΑ του Φλόκα. Έγιναν όμως αντιληπτά από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έφτασαν στο χώρο και μπλόκαραν το άδειασμα.

Με τα σκουπίδια από το Αίγιο να παραμένουν όμως αμάζευτα και να μην μπορούν να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, αλλά και την άρνηση των Δήμων της Αιτωλοκαρνανίας να δεχθεί όγκο των απορριμμάτων, το πρόβλημα υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί και στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας στην Πάτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι της περιοχής της Ξερόλακκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Βασιλόπουλος, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν να εναποτεθούν σκουπίδια της Αιγιάλειας στο ΧΥΤΑ, καθώς αυτός είναι υπερκορεσμένος και λειτουργεί ήδη με την ανοχή των κατοίκων, για να μην μείνουν αμάζευτα τα σκουπίδια της Πάτρας.

Για άλλη μία φορά έρχεται στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αχαΐα, καθώς δεν έχει ακόμα δοθεί λύση.

Μόνη λύση, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, είναι η δημιουργία του εργοστασίου, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, είναι πολύ πιθανό, ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με το βουνό των σκουπιδιών, καθώς σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ηλεία.

Όσο για τα σκουπίδια της Αιγιάλειας, μόνη λύση που διαφαίνεται είναι με εντολή Σκουρλέτη να μεταφερθούν αυτά σε άλλους νομούς.

Ενώ, με αυτόφωρο απειλούνται οι υπεύθυνοι για τα σκουπίδια στο Αίγιο, καθώς ο Εισαγγελέας έχει δώσει να βρεθεί άμεσα λύση καθώς απειλείται η δημόσια υγεία.

Πηγή: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης