Το ενδεχόμενο της αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου του Ακτίου με την Αθήνα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης στη Λευκάδα με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Aegean, ύστερα από πρωτοβουλία των Εμπορικών Επιμελητηρίων Λευκάδας και Πρέβεζας.

Η συνάντηση είναι συνέχεια συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές του έτους με στελέχη της Aegean, στις οποίες και συζητήθηκαν όλες οι προοπτικές για την πιθανή έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης μέσα στο 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσκληση να παραβρεθούν στη συνάντηση έχουν λάβει από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, οι δήμαρχοι Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος και Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς (o οποίος συνεργάζεται στενά για το θέμα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση), οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης και Πάργας Δημήτρης Δημάκος, και άλλοι φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα πέσει και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την Turkish Airlines, αφού τον Μάιο του 2014 η Aegean Airlines υπέγραψε συμφωνία χρήσης κοινών κωδικών (code-share) με την εν λόγω εταιρεία, η οποία είναι επίσης μέλος της Star Alliance.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Turkish Airlines πρόσθεσε τον κωδικό της στις πτήσεις της Aegean που εξυπηρετούν την Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης