Φίδια εντοπίστηκαν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες στο νηπιαγωγείο Βασιλουδίου στον Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στους γονείς των μαθητών και να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του σχολείου.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Πατσιαλάς «πρόκειται για εντελώς ακίνδυνα φίδια. Όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής-ερπετολόγος, είναι σπιτόφιδα τα οποία θεωρούνται εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά καταλαβαίνουμε τους λόγους της αναστάτωσης, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνες για τον εντοπισμό του «μαγνήτη» φιδιών

Επιπλέον ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι τα πρώτα φίδια βρέθηκαν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο δήμος άμεσα κάλεσε συνεργείο, το οποίο απολύμανε το κτήριο και τοποθέτησε απωθητικά και παγίδες. Από τα πρώτα τρία φίδια που βρέθηκαν στο κτήριο, μόνο το ένα ήταν ζωντανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε το σημείο από όπου εισχώρησαν τα φίδια, καθώς μετά την απολύμανση ήταν όλα σφραγισμένα. Θα συνεχίσουμε από αύριο τις έρευνες για να εντοπίσουμε από που εισχώρησαν τα φίδια και τι είναι αυτό που τα ελκύει» σημείωσε.

Αναστολή εργασίας και σκέψεις για μεταφορά των μαθητών

Τέλος ο κ. Πατσιαλάς τόνισε ότι «το νηπιαγωγείο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, ενώ από τη δημοτική αρχή υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά των μαθητών σε άλλο κτήριο. Αυτό όμως είναι δύσκολο γιατί πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ο οποίος θα πληρεί τις προϋποθέσεις για την στέγαση παιδιών. Είναι μόλις τρεις μαθητές, ωστόσο δεν έχει σημασία, πρέπει να βρεθεί λύση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης