Της Άντζελας Πεΐτση

Νέα παγκρήτια σύσκεψη αγροτικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Αχαρνές, στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της γραμματείας της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Μπούτας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 19.00 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Οι αγρότες έθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων καίρια θέματα, μεταξύ των οποίων το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο zougla.gr μίλησε αποκλειστικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, Μύρος Χιλετζάκης. Εξήγησε πως οι αγρότες έχουν κάνει διάλογο με τον κ. Αποστόλου, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Το αναφέρω, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρωθυπουργός είναι βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης και τόνισε: «Αν υπάρχουν κάποιες προτάσεις από τη μεριά της κυβέρνησης για τους αγρότες, μετά από όλα τα περιστατικά που έγιναν πέρυσι, εμείς θα πάμε σε διάλογο. Αλλά θεωρούμε πως η ατζέντα τους είναι “άδεια”. Έναν χρόνο τώρα περιμέναμε, όλα εκείνα τα αντίμετρα που μας έταξαν για τη στήριξη του Έλληνα παραγωγού, τα οποία δεν τα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Δεν τα είδαμε να έρχονται» υπογράμμισε.

«Βλέπουμε αναγγελίες από τον υπουργό, τον κ. Αποστόλου, πως έρχονται χρήματα. Όλα αυτά τα χρήματα είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια που τα παίρνουν όλοι οι Έλληνες αγρότες. Δεν είναι κάτι καινούριο. Κάποιο “αντίμετρο” ή κάποιο μέτρο στήριξης για τον Έλληνα παραγωγό, μέχρι και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουμε δει. Μόνο φορολογία. Εφέτος θα φορολογηθούμε με 22%, με 100% προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ πήγε από το 13% στο 24% ενώ τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ έχουν γίνει φορολογικό μέτρο κι έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί» συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει τράπεζα, δεν υπάρχει πιστωτικό ίδρυμα που να μπορεί να πιστώσει τον παραγωγό για να μπορέσει να καλλιεργήσει. Οι επιδοτήσεις φορολογούνται φέτος από το πρώτο ευρώ. Δεν υπάρχουν οι ακατάσχετοι λογαριασμοί. Βγήκε ο κ. Αποστόλου, από το βήμα της Βουλής και μίλησε για δύο τραπεζικούς ακατάσχετους λογαριασμούς. Σας πληροφορώ πως όλοι οι τραπεζίτες σε όλη τη χώρα, καθημερινά, διαψεύδουν την ύπαρξη του δεύτερου ακατάσχετου λογαριασμού» τόνισε ο κ. Χιλετζάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Ηρακλείου αναφέρθηκε παράλληλα και σε μία από τις καίριες προτάσεις που έχει καταθέσει επίσημα η Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης για το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Χιλετζάκης:

Οι αγρότες θα αποφασίσουν τη νέα μορφή των κινητοποιήσεών τους, σε παγκρήτια ημερίδα, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης