Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση από κουκουλοφόρους σε βάρος καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, την ώρα του μαθήματος. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Ο καθηγητής, ο οποίος νοσηλεύεται στον “Ευαγγελισμό”, μιλώντας στους αστυνομικούς φέρεται να συνέδεσε την επίθεση σε βάρος του με συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε, κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τρεις συναδέλφους του ως υποκινητές της επίθεσης που δέχθηκε από κουκουλοφόρους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καθηγητές που «έδειξε» είναι ένας ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές, καθώς έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση, και δύο ακόμα, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία. Οι τρεις καθηγητές φέρονται να είχαν απασχολήσει τις Αρχές για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 15 ατόμων εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ περίπου στη 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και χτύπησαν τον καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων επίσης ξυλοκοπήθηκαν όταν προσπάθησαν να τον προστατεύσουν. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως επισημαίνει: «Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του Πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση».

«Ακόμα, η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης